HTML

Ébredj Magyar

A jelenlegi magyar visszásságok összegzése. Ötleteket várok a problémák megoldására. Küldjetek a témába vágó nem említett történeteket.

Friss topikok

  • stepy: Meg itt is: stepy.blog.hu/2009/03/29/kulfoldi_media_magyarorszagrol_megdobbento_jelensegek_i_resz#... (2009.04.01. 21:08) Érdekes elmélet!
  • sanya18: "Rekordmértékben csökkent augusztusban az amerikai háztartások hitelállománya a Fed által publikál... (2008.10.08. 23:15) Vége az álomnak
  • sanya18: A többi gondolatoddal amugy nagyrészt egyetértek. Ez ritka :D Itt ott azért szívesen hozzáfűznék p... (2008.10.08. 11:47) Miért tart az ország ott, ahol tart?!

Linkblog

"Vége a magyar romák kanadai áradatának"

2012.06.12. 14:12 egyhazafi

Hahahahahahahaha

Mi történt?  A világ egyik leghumánusabb országa Kanada is beintett a kiMENEKÜLT cigányoknak?

Magyarországot biztonságos országnak fogják minősíteni, az innen érkező menekülteknek szinte semmi esélye nem lesz kint maradni, és rövid úton visszaküldik őket. Kanada milliárdokat spórol, de romolhat a nemzetközi megítélése.

A kanadai képviselőház elfogadta a vitatott törvényt, amely átírja az ország menekültügyi rendszerét, írja a CBC.ca. A C-31 kódjelű új javaslat 159 igen, 132 nem mellett ment át az alsóházban, most átkerül a szenátusba, amelynek szintén jóvá kell hagynia.” (Index.hu)

 

Na de kérem szépen. Szegények itt üldöztetetve és sanyarú körülmények közt vannak tartva. El vannak nyomva. Miért nem engedik ki őket?

Szégyen attól a szép országtól, hogy nem fogad be üldözött menekülteket.

Hol van a humánusság,  tolerancia, együttérzés és egyéb költői szavak. Ezeket a becses kifejezéseket csak akkor ismerik, amikor 8000 Km –re vannak az áldozatok. Vagy rájöttek, hogy a túlzott liberalizmus nem vezet célra bizonyos népcsoportoknál?

Ránk tudják mondani, hogy kirekesztők, elnyomók vagyunk. Akkor mire a kitoloncolás és nem befogadás? Ők sem különbek a többi államtól, nem tudták megregulázni a cigányokat. Inkább itt hagyják nekünk. Szánalmas a kanadai vezetés ezek után egy rossz szavuk nem lehet se ránk, se senki másra.

Remélem hamarosan talál a magyar cigányság egy másik humánus országot, ahová menekülhet (és szipolyozhatja 3-4 évig az ottani szociális rendszert) majd idővel az az ország is rájön, hogy bizonyos szociális hálót nem lehet fenntartani, mert egyesek szemtelen és szemérmetlen módon élősködnek.

Sajnos a magyar kormány még nem jött rá egy fontos dologra. Ezért újabb adók kivetésével tartja fent a munkát és ebből származó bérből megélést nem ismerő csoportokat. Akiknek csak a szája jár, de dolgozni nem tudnak. Hasonlóak az USA ban található naplopó hordákhoz. Elhitették velük, hogy mindenkiből lehet milliárdos playboy vagy rock sztár. Ezért nem hajlandóak elmenni dolgozni 80.000 Ft –t. Inkább meresztik a feneküket és várják a sült galambot.  Könnyebb sírni és újabbnál újabb segélyekért sorban állni, mint elmenni dolgozni.

Ezeket a segélyeket pedig csak új adók kivetésével lehet kifizetni.

A kérdés:

Meddig tűri ezt a birka magyar nép? 

Szólj hozzá!

„Az évszázad csalása"

2012.01.09. 09:25 egyhazafi


2011. december 16.

Volner János jobbikos képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján a következő szavak hangzottak el: "a PSZÁF adatai szerint a bankok mintegy 1626 milliárd forintnyi hitelt vettek fel eurón kívüli valutában, ugyanakkor több mint 7600 milliárd forintnyi hitelt helyeztek ki. Vagyis a bankok bizonyítható módon nem váltottak devizára forintot.."

Magyarán: a kihelyezett hitelek 80 %-a tulajdonképpen nem is volt egy pillanatig sem deviza alapú (svájci frank, jen stb.), hanem egyszerű forint hitelek voltak, amire ráaggatták a devizás elszámolás külső mázát, majd a megváltozott kamatok, árfolyamok, és kockázati felárak alapján elképesztő profitot akartak bezsebelni rajta.

És mindezt egy hatalmas csalásra alapozva... Mert ezt nem lehet más szavakkal illetni. Ez bizony csalás a javából. Méghozzá társadalmi méretű, sőt valószínűleg európai méretű (más országokban is ugyanez folyt)! Vagy nem is tudom milyen kifejezést kellene alkalmazni arra, amikor meghamisított adatok alapján a nagyjából 6000 milliárd forintnyi (7600-1600=6000) deviza alapúnak álcázott hitelből a törlesztőrészletek indokolatlan felduzzasztásával kb. 9000-12000 milliárdnyi profitot akarnak zsebre vágni. És mindezt egy, már koldusszegényre züllesztett társadalomban!

Ha ez nem egy világraszóló köztörvényes bűncselekmény, akkor mi az? Minek nevezzük azt, amikor egy vérlázító hazugság alapján egymillió koldus-egere családot akarnak megrövidíteni és még kitüntetést is várnak érte?

Kutatok a magyar történelemben, hogy volt e már hasonló méretű csalási-lopási művelet, de amiket ismerek ( A Nagy Lajos korabeli arany-panamáktól Szerencsés Imrén át a közelmúlt Postabank-BKV stb. botrányig) azok bizony méreteiben messze eltörpülnek ehhez képest. Tehát a szenzációsnak tűnő címünket szép szerényen akár az évezred csalására is módosíthatnánk.

Ugye sokszor emlegetjük azt, hogyha valaki egy tyúkot ellop, akkor börtönbe kerül, de ha egy országot akkor béke Nobel díjat. És ezek a kedves bankok most a kormánnyal történt devizahiteles-mentő megállapodás alapján lemondanak a profitjuk egy jelentős részéről, több száz milliárdról! És a nemes lelkük nem szakad bele ebbe a jóságba!

Tényleg komoly teljesítmény ez a bankok részéről. Egyrészt színészi, mert ehhez tényleg vastag bőr kell, hogy ezt valaki így el tudja játszani. Másrészt a csalás ilyen szintű kidolgozása nagyívű gondolkodást feltételez.

A pofátlanság dimenziói lenyűgözőek!”

K. Sz.

Szólj hozzá!

Gazdasági körkép

2011.12.08. 14:06 egyhazafi

Kik a világ irányítói? Miért buknak be kormányok?

25 perces videó többet mondd minden betűnél! (főleg a vége)

http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=d89435eb4

Remélem sokáig elérhető lesz a belinkelt videó.

Jó szórakozást.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

"Mint az őrült, ki letépte láncát"

2011.11.17. 10:23 egyhazafi

Veszteséggel nyitott a BUX, tovább gyengül a forint
Avagy miért érinti hátrányosan a nyugati világot a Magyar példa.
 
Másik mai hír: 

Financial Times: Meghökkent a magyar kormány

FT: fertőz Magyarország 
Internetes változatának címlapján foglalkozik Magyarországgal a Financial Times. "Magyarország újraindította a fertőzési aggodalmakat" című cikkében a brit üzleti napilap megjegyzi: az ország már érzi az euróövezeti adósságválság hatásait. 

 

Igen fertőz és remélem még fog is. (cikk http://www.portfolio.hu)
 

Nézzük, miért gyengítik mesterségesen a forintot. 

A napokban több sajtóban is megjelent, hogy az IMF nem örül annak, hogy a magyarok beintettek nekik. 
Nem örülnek az orosz példának sem. 
http://jovonk.info/2011/11/14/az-imf-nagyon-sajnalja-hogy-elveszti-az-orosz-predat
 
Köszönjük nem kell a támogatásotok! Elég volt! 
 
Miért akarnak még mélyebb kátyúba taszítani minket?
Mi hasznuk van ebből?
Egyszerű. Aki adós, az irányítható. 
 
De álljunk meg egy pillanatra. Mit is csinál az IMF egy- egy országgal?
Ez a recept-sorozat a már megszokott dolgokból állt. Tartalmazta a privatizációt (kifejezetten a nyersanyagszektor terén) és a szociális juttatások csökkentését, valamint a fegyveres erők és valamennyi hatalmi ág által elérhető források csökkentését. Cserébe vásároljon élelmiszereket, gyógyszereket a nyugati országoktól, számolja fel a védelmi vállalkozásokat, zárja be a szénbányákat, stb.”
Ebből is jól látszik. Minden ország tegye magát függővé a nyugatnak. Kezükbe kerül az összes létfontosságú szektor.
-Energia
-Víz
-Élelmiszeripar
-Gyógyszeripar
 
Így folyamatosan és igaz kis mértékben, de lehet mérgezni a lakosságot. Tényleges mérgekkel. Amik felhalmozódva a szervezetben különböző elváltozásokat okoznak. (pl rák és egyéb daganatok) A régi jó magyar gyógyszerek mind megszűntek vagy vénykötelesek! 
Miért? Mivel jobb a nyugati gyógyszer ennél? 
Semmivel, azok nem mérgeztek.
Milyen érdekes, hogy az élelmiszereknél is van egy határérték, ami felett kell csak kivonni a méreggel telített élelmiszert a forgalomból. Ennek a határértéknek minden esetben NULLÁNAK kellene lennie!
 
Sok ez a 7 milliárd ember. 
Kedves olvasó szerinted az Ebola, AIDS és hasonló betegségek a természet műve? 
Vagy laboroké, amiket polgári lakosságra tenyésztettek ki. .
 
Kanyarodjunk vissza a kiinduláshoz. 
 
Mi a gond Magyarországgal. 
Egyenlőre még nem stratégiai célpont. Viszont Viktor üzenete nem szimpatikus. 
Még a végén ragadós lesz a Magyar példa.
Mi lesz akkor, ha más országok is beintenek az IMF és a mögöttük álló szervezeteknek?
Mi lesz akkor, ha egyesével mindenki extra adókat vett ki a külföldi érdekeltségekben álló bankokra, cégekre? 
Elmarad a több milliárd dolláros, fontos, frankos extra profit. 
Mi lesz, ha Magyarország (és mások is) kifizeti tartozásait és elkezdi szépen visszavásárolni a stratégiai cégeket? (lsd:.MOL)
Mi lesz, ha nem az EON anyavállalataitól vesszük az energiát jó drágán, hanem megtermeljük? Esetleg a szélerőműveink és atomerőművünk ismét a mi kezünkben lesz?
Amikor nem venni, hanem eladni fogjuk az energiát? Akkor ellenség leszünk mi is?
 
Igen, azt elérték, hogy még vagy 1000 évig nyöghetjük a törlesztést, amit az eddigi rendszerek felelőtlen kormányai felvettek és rögtön el is herdáltak. Kérdem én mit csinálna a nyugat, ha azt mondanánk. 
- Köszi az eddigi pénzeket, de menjetek a fenébe. 
   Nem fizetünk! Tűnjetek az országunkból!
 
Akkor M.O is terroristának lenne kikiáltva és felszabadítanának minket? 
Lebombáznák a városainkat, hogy utána tudjanak kölcsön adni az újjáépítésre! 
Amit még vagy 10.000 évig nem tudunk majd kifizetni?
 
A felszabadítás közben biztos eltűnne a Magyar koronázási ékszergyűjtemény és a 13-as raktárban landolna
 
Forrás: jovonk.info 

Szólj hozzá!

Haladni, haladni előre.

2011.07.27. 12:52 egyhazafi

A jelenlegi 2011 –es Magyar államadóság 21 048 milliárd forint.

Ez egy szép nagy szám. Igaz eltörpül az USA 14.300 Milliárd DOLLÁRos számához képest.

Azonban, ha az USA hadereje 3 napra leállna az adóság 34% al csökkenhetne.  

Mivel Magyarországnak nincs ilyen lehetősége az adóság nagymértékű csökkentésére, más megoldáson kell gondolkodni. Ami létezik és nem is elrugaszkodott a valóságtól. Annyi kellene, hogy a kormány végre rájöjjön, amit több külföldi elemző is állít gyökeres változás nélkül nem mehet a szekér tovább.

1.

A szociális juttatásokat a jelenleginél is sokkal visszább kell venni. A közmunkások alkalmazása, családi pótlék megvonása bizonyos iskolai hiányzási szint után csak a kezdet.

Oda kell figyelni azokra, akik gyerekszülésből, sérült gyerekek szüléséből akarnak megélni. Nem egy két helyen lehet látni, hogy terhes anyukák a kocsmában -nem isznak- vedelnek, dohányoznak. Amikor valaki felmeri hívni a figyelmüket ennek a tevékenységnek a magzatra való negatív hatására. Közlik, hogy pont ez a cél, mert ha a gyermek sérülten születik, magasabb a segély mértéke. Ami szörnyű! Hihetetlen egyesek mit meg nem engednek maguknak. Az ilyen magatartást miért nem lehet börtönnel fegyelmezni?

Szóval az ilyen egyéneket kellene első kőrben kiszűrni.

2.

Drasztikusan növelni kellene az idegenforgalom mértékét. Ehhez nem kell mást tenni, mint engedélyezni a fű legális árusítását. Igen, Hollandiába se a szélmalmok miatt jár a fél világ. A másik fele járhatna hozzánk. Megtelnének a szállodák (nem csak Budapesten) kávézók, éttermek. Persze a taxis, éttermes hiénákat keményen büntetni kéne. Ingatlan elkobzás, kocsi bezúzás stb. Ami árt az országimázsnak keményen büntetendő!

Lehet vitázni a fű káros hatásáról. A dohányzás is káros, az alkohol is káros. Viszont az ország előbbre jutása mindennél fontosabb. A Hollandoknak nem káros annyira, hogy engedélyezték akkor nekünk sem lehet az. Amúgy meg szinte mindenki füvezik az országban csak nem legálisan.

Majd max pár év múlva a Csehek, Szlovákok meglépik ezt a lépést utána siránkozhatunk, miért nem mi tettük meg ezt hamarabb! És akkor már késő lesz. Nem lesz idegenforgalom növelő hatása!

3.

Van elég földterületünk, jó az éghajlatunk. Termeljünk cukrot, biodízelt, kukoricát stb. Azokat a gazdákat, akik direkt hagyják a földjüket elárasztani a belvízzel viszont ne támogassuk. A biztosítási és egyéb pénzeket ne folyósítani nekik.

Használjuk a meglévő erőforrásainkat. Termelhetünk energiát nap és szélerőművekkel. Ne vásároljuk a külföldiektől horror áron. Inkább mi adjunk el nekik.

Amennyiben szükséges építsünk még egy, két atomerőművet, Amerikához hasonlóan 800 m –es naperőművet. Viszont ez a töketlenkedés nevetséges.

4.

Támogatni kellene a fiatal mérnököket, kutatókat, fejlesztőket.

Ötleteikkel ne a külföldöt gyarapítsák, gazdagítsák, hanem kis hazánkat.

5.

Állami kiadásokat lehet még bőven csökkenteni. Veszteséges MÁV -ot, BKV -t, eladni. Utána ne az államnak sztrájkoljanak az alkalmazottak, hanem a cégvezetésnek. Kapsz fizetésemelést, ha jól megy a cégnek. Más szektorban is ez az eljárás miért kivétel két veszteséget termelő cég. Ez hátrányos megkülönböztetés a többi cégnél dolgozó emberekre. Az állami szektorba is be kellene vezetni a teljesítmény értékeléses rendszert. Igaz, hogy már most is használják, de valljuk be nem hatékonyan és megfelelően.

 

Ezek után a lépések után lehetne gondolkodni az euró bevezetésen. Amit nem kell elsietni.

A 2.- 3. Pontban felvetett ötlettel biztosítani lehetne, hogy növelje az ország aranytartalékát. Utána a fontosabb cégeket vissza lehetne vásárolni a külföldi befektetőktől. (Lsd MOL visszavásárlása.) Utána jöhetne a gyógyszeripar, energiatermelő szektor, vízművek.

Kedves kormány. Ilyen lehetősége nem lesz a következő 20-30 évben senkinek. Tessék most átgondolni a dolgokat. Megnézni mi kell ahhoz, hogy ne csak döcögjön az ország, hanem szárnyaljon.

Tudom, hogy ennél még sokkal több és jobb javaslat is létezik viszont ezek egy részéhez nem kell nagyon megerőltetniük magukat.

Szólj hozzá!

Magyarországon nincs cigánybűnözés! Vagy mégis?

2011.05.15. 11:04 egyhazafi

 Bayer Zsolt összeállítása:

Olaszliszka - Szögi Lajost meglincselték a cigányok.
Makó - 18 éves magyar lányt megerőszakolt, kirabolt és felgyújtott egy
cigány.
Boldogkőváralja - 4 cigány kirabolta és megölte a helyi lelkészt.
Kecskemét - 3 cigány vert agyon egy 16 éves magyar fiút.
Tiszacsege - tucatnyi cigány vert agyon botokkal egy magyar fiatalembert.
Tiszacsege - 2 cigány vert agyon egy 98 éves öregembert.
Piricse - 3 cigány kirabolta és megölte a helyi kocsmárost.
Tápióbicske - 3 cigány halálra kínzott egy 54 éves nőt.
Hangony - 3 cigány vert agyon egy 86 éves férfit.
Kunbaja - 2 cigány megfojtott egy idős embert.
Öcsöd - cigányok vertek agyon egy 78 éves férfit.
Miskolc - 3 cigány vert agyon egy 58 éves férfit.
Bácsalmás - 2 cigány rugdosott halálra egy 44 éves férfit.
Baks - 99 éves nénit ölt meg egy cigány.
Ózd - 90 éves öregembert ölt meg egy cigány.
Mezőzombor - két cigány nyomorékká vert egy férfit.
Szekszárd - 3 cigány vert agyon egy 80 éves férfit.
Békés - 58 éves nőt ölt meg egy cigány.
Nagydorog - idős embert vert agyon egy cigány.
Kömlő - cigányok vertek agyon egy 59 éves férfit.
Jászfényszaru - cigányok késeltek meg és löktek ki vonatból egy férfit.
Hajdúdorog - idős embert ölt meg egy cigány.
Vásárosnamény - 58 éves férfit vertek halálra a cigányok.
Szeged - biztonsági őrt késelt meg életveszélyesen egy cigány.
Kisvárda - 17 éves lányt késelt meg 4 cigány.
IV. ker - idős asszonyt szurkált halálra egy cigány.
VII. ker - biztonsági őrt késeltek a cigányok.
VIII. ker. - diáktársát verte halálra egy cigány.
VIII. ker. József körút - 37 éves nőt késelt meg egy cigány.
VIII. ker.. Szentkirály utca - 26 éves férfit késelt meg egy cigány.
Blaha - cigány késelt meg egy 15 éves magyar fiút.
Hetény - a kórház biztonsági őrét késelte meg 3 cigány.
Szombathely - 2 cigány késelt meg egy főiskolás fiút.
Karcag - kocsmárost késelt meg 3 cigány.
Marcal - templomban próbált megerőszakolni 76 éves nénit egy cigány.
Tiszavasvári - cigány késelt meg egy 18 éves fiút.
Nyíregyháza - 4 cigány kirabolt egy 14 éves magyar fiút.
Győr - 5 cigány vert meg életveszélyesen egy 20 éves fiút.
Miskolc - 3 cigány bántalmazott egy idős nőt.
Ungvár - 2 cigány bántalmazott súlyosan egy nyugdíjas nénit.
Kőbánya-Kispest - 3 cigány bántalmazott egy 21 éves fiatalembert..
Szolnok - cigányok bántalmaztak egy 17 éves lányt.
Karácsond - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Ercsi - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Heves - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Törökszentmiklós - 3 cigány dúlt fel egy temetőt.
Tiszavasvári - sírokat rongáltak a cigányok.
Hegyszentmárton - 35 sírt rongáltak meg a cigányok.
Nyírbátor - 3 cigány bántalmazott egy orvost.
Gyöngyösoroszi - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Gyöngyöspata - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Nyírderzs - 82 éves nénit vert meg és rabolt ki 4 cigány.
Budaörs - orvost vert meg egy cigány.
Békés - dolgukat végző tűzoltókra támadtak a cigányok.
Székesfehérvár - 3 cigány kirabolt egy újságírót.
Mezőtúr - lopott autóval loptak színesfémet a cigányok.
Jászapáti - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Hernádnémeti - túlkoros cigányok megverték kisebb magyar osztálytársaikat.
Hernádnémeti - cigányok bántalmaztak tanárnőt.
Arló - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Gyöngyös - fegyveres cigányok támadtak rendőrökre.
Gyöngyössolymos - fegyveres cigányok támadtak rendőrökre.
Ózd - fegyveres cigányok molotov-koktélokkal randalíroztak.
Átány - cigányok megverték egy autóbusz sofőrjét.
Edelény - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Törökszentmiklós - két pedagógust bántalmazott egy cigány.
Kállósemjén - húsvágó bárddal támadt mentősökre egy cigány.
Mike - 3 cigány rabolt ki egy idős embert.
Kunmadaras - 2 cigány rabolt ki egy járókelőt.
Angyalföld - két cigánybanda fegyveres tömegverekedése.
Ilk - fegyveres cigányok tömegverekedése.
Nyíregyháza - mentősökre támadt egy cigány.
Nyírbogdány - cigány bántalmazott egy tanárnőt.
Buják - cigány verte meg az iskolaigazgatót.
Kiskunhalas - fegyveres cigányok tömegverekedése.
+ erdőirtások, kábellopások, mindennapos gyilkosságok, idősek elleni
terror, stb, stb, stb.

Ön szerint sincs cigánybűnözés???

Szólj hozzá!

Gyöngyöspata a színfalak mögött (Ki gondolta volna)

2011.05.11. 12:55 egyhazafi

 "Az alábbi nyílt levelet és közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz Gyöngyöspata polgármestere:

Gyöngyöspata többségi társadalma fontosnak érzi, hogy a sokszor egyoldalú, felszínes híradások, nyilatkozatok mellett tájékoztassa az ország közvéleményét arról, valójában milyen folyamatok és történések vezettek az elmúlt hetekben kialakult helyzethez, és egyben rávilágítson arra is, mitől várja a feszültségek és problémák enyhülését.

A faluban több száz évig békésen élt együtt a magyar többség és a cigány kisebbség. Generációkon keresztül a mezőgazdasági termelés határozta meg a falu arculatát, adta az itt élők kenyerét. Az első problémák 15-20 évvel ezelőtt jelentkeztek, és egyre súlyosbodtak. Egyre hangosabb és agresszívebb lett egy csoport a falu lakosságán belül (nagyrészt máshonnan betelepített családok), és egyre inkább mindennapossá váltak sok család, ember számára az inzultálások és a sérelmükre elkövetett tulajdon elleni bűncselekmények. Tehát egyáltalán nem hangulatkeltésről és politikai játszmáról van csak szó, mint ahogy azt sokan hangoztatják. A problémák nem újkeletűek!

Szeretnénk világossá tenni, hogy a sajtó jelentős részében gyerekcsínynek és apróbb lopásnak titulált „ügyek” valójában mit is takarnak. A folyamatos fenyegetettség és félelem, valamint megalázottság lett része számos, főleg idős ember mindennapjainak, főként a falunak azon a részén, ami az említett, társadalmi normákat megszegő családok közelében található. Kialakult a félelemkeltésnek és bűnözésnek egy fojtogató hálója: a deviáns csoportba tartozó gyerekek, tinédzserek nappal, a miséről vagy éppen a boltból hazatérő idős embereket nyíltan szidalmazzák, sok esetben le is köpik, táskájukat rángatják, őket kővel dobálják. Majd éjszaka bemennek a kertjükbe, fészerükbe, ahonnan ellopnak kisebb és nagyobb javakat.

Lehet ezeket „apróbb lopásnak” is nevezni, de a tevékenység olyan gyakori és módszeres, hogy a végeredmény tragikus: sok létminimum közelében élő idős ember kerül lehetetlen helyzetbe, amikor éppen ellopják tűzifáját, vagy annyira fosztogatják a kertjét, hogy föl kell hagynia a termeléssel. De a legfájóbb a pszichés hatás: a folyamatos rettegés miatt a megérdemelt nyugodt öregkor helyett mindennapi félelem és létbizonytalanság lett osztályrésze sok-sok embernek.

Föl szeretnénk arra is hívni a figyelmet, hogy a pusztítás akkor is pusztítás, ha nagyon sok apró mozdulat következménye. Az említett közösségromboló csoport miatt tizenöt év alatt eltűnt, romhalmazzá és pusztasággá vált a Kecske-kő harminc hektárnyi oldala, ami előtte Gyöngyöspata „nyaralónegyede” volt hobbikertekkel, pincékkel, gyümölcsösökkel. A karókat, oszlopokat tűzifának hordták el, a pincéket föltörték, számos esetben a cserép mellett még a tetőgerendákat is elvitték, a gyümölcslopás módszerét sokszor a faágak letörése és elvonszolása jelentette. Most úgy néz ki a terület, mintha bombatalálat érte volna. A termelés leállása miatti anyagi kár is hatalmas, szerény becslések mellett is körülbelül harmincmillió forint évente, de legalább ennyire fájó veszteség, hogy Gyöngyöspata egyik legfontosabb közösségi színterét veszítette el, vészesen rövid idő alatt.

A faluban két hétig tartózkodó Szebb Jövőért Polgárőrség tevékenysége országos szintű felháborodást váltott ki, de az éremnek másik oldala is van: a falu lakóinak nagy része úgy érzékelte, hogy összességében (nyilván ebben a jelen lévő rendőri erőknek is szerepe volt) két évtizede nem érzett nyugalom és biztonságérzet volt tapasztalható. A faluközpont hídján megszűnt a gyerekbandák vámszedése (szó szerint értendő!), az idősek nyugodtan el tudtak menni misére, a postára vagy a boltba, nem kellett feléjük repülő kődaraboktól, köpésektől, szidalmaktól tartaniuk, és éjszaka is nyugodtan alhattak.

Ennél kisebb súlyú dolgok, de tény, hogy a szokásos ordibálás, kiabálás is megszűnt, valamint a lopott kábelek égetéséből származó, rákkeltő anyagokat tartalmazó füst sem rontotta a falu levegőjét. A lakosság nagy részének hozzáállását, és a már hosszú évek óta kialakult nyomást jelzi, hogy a 2800 lakosú faluban pár nap alatt 1005-en írták alá azt a petíciót, ami a Szebb Jövőért Polgárőrség helyben maradását kérte, amikor annak hatósági kiutasítása került szóba.

Tisztában vagyunk azzal, és fontosnak tartjuk deklarálni, hogy nem a helyi cigányság egésze felelős a fent leírt problémákért, számos becsületes és a közösséget építő család is él itt köztük. Ezért megértjük és sajnáljuk, ha ebben a két hétben bármilyen sérelem érte őket. De fontosnak tartjuk a nyilvánosság elé tárni, hogy sok száz ember, köztük kiemelten idősek és gyerekek, hasonló félelemben és sokszor megaláztatásban él már nem két hete, hanem sok éve. Azt szeretnénk elérni, hogy az ő problémáik se legyenek szőnyeg alá söpörve vagy bagatellizálva, hanem mind a hatóságok, mind a politika és a média segítsen rajtuk is. Decemberben az iskolában hárman ájulásig vertek egy gyermeket, akit szülei át is írattak másik iskolába. Tettük indoklásakor azt válaszolták, szórakozásból cselekedtek. Az ilyenek miért nem érdekes hírek a jogvédők és újságírók számára?

Kiemelendő az is, hogy az átlagosnál nem rosszabb bűnözési statisztikák hátterében félelem és kiábrándultság van, nagyságrendekkel több a valódi bűneset, mint amit hivatalosan lajstromba vesznek. Az egyik korábbi helyi képviselő munkájának hála egy civil gyűjtemény is született, amiben a rendőrségi statisztikáknál nagyságrendekkel több bűncselekményt dokumentáltak 2006-ban.

Csak a valódi integráció és rendfenntartás segíthet. De csakis az a fajta integráció, ami világosan különbséget tesz a közösséget építeni és az azt rombolni akaró egyének között, etnikumra való tekintet nélkül. Támogatni és segíteni kell mindenkit, aki rászorul, ha annak valódi célja a békés együttélés és az alapvető társadalmi normák betartása. De minden létező eszközzel föl kell lépni azokkal szemben, akik életmódjukkal, magatartásukkal másokat megkárosítanak.

Nyugalmat és biztonságot akar a falu, ehhez kérjük mindenki segítségét.

Úgy érezzük, fordulóponthoz érkeztünk: vagy tovább erősödnek az eddigi folyamatok, és a Kecske-kői pincék után a lakóházak kerülnek sorra 5-10 éven belül, hogy cserepenként és téglánként lebontsák azokat, mint ahogyan az Ózd egyes részein, Arlón vagy sok-sok névtelen áldozattá vált észak-magyarországi kis faluban történt, vagy igazi rend szabja meg majd a mindennapokat. Csakis ekkor virágozhat föl újra a falu. A turizmus, a borászat, a gyümölcstermesztés mint perspektíva légvár marad, ha a háttérben félelemkeltő rablóbandák működhetnek.

A falu a tervek szerint földet és vetőmagot ad együttműködésre nyitott helyi cigány családoknak, hogy így fogódzót kapjanak a kiemelkedéshez. Kapát és vetőmagot is sokak adnának őszinte emberi jó szándékból és jól felfogott önös érdekből is. Vályogvető, valamint kosárfonó vállalkozás beindítása is szerepel az önkormányzat tervei között.

Gyöngyöspata segítséget vár. Nagyobb, állandó és hatékonyabb rendőri jelenlétet, szigorúbb bírósági és gyermekvédelmi gyakorlatot, a rövid hírnév elmúltával is rendet és nyugalmat a közösség minden tagja számára! Segítő kezeket kérünk, hogy segítő kezeket nyújthassunk egymásnak.

Gyöngyöspata község lakossága


A másik dokumentum:

Az utolsó szó jogán Gyöngyöspata Képviselőtestülete részéről

Gyöngyöspata Képviselőtestülete, s a ma még jelentős többségben a településen élő tisztességes emberek az utolsó szó jogán, mivel rajtunk kívül már mindenkit meghallgattak, szólunk az ország vezetőihez, a magyar közvéleményhez és a médiához.

Minden törvénytisztelő és rendet akaró embernek helye van Gyöngyöspatán, ha embertársait tiszteletben tartva tesz eleget kötelességeinek és gyakorolja jogait, óvja mindannyiunk környezetét, egészségét.

Ezt az alapvető elvárást azonban Magyarország sok száz településén éppen így megfogalmazzák, tehát ne kezelje senki elszigetelt egyedi jelenségként. E gondokat ne tartsuk Gyöngyöspata egyedi problémájának.

A média, s a politikai erők, tisztelet a kivételnek, leginkább a maguk kénye-kedve szerint, pusztán önös érdekből vagy politikai tőke reményében, sokszor elferdítve, tájékozatlanul, túlzó módon nyilatkoznak, lejáratva, megbélyegezve egy ezeréves múlttal büszkélkedő települést. Értjük ez alatt a falu tisztességgel dolgozó lakóit, annak vezetőit. Mi több, nemzetközi fórum elé viszik becsmérlő módon községünk nevét, rasszistának, kirekesztőnek, megnyomorítónak bélyegezve az itt élő jó szándékú embereket.

A jövőbeni hasonló megnyilvánulások elkerülése érdekében nyomatékkal kérjük országunk és a parlamenti pártok vezetőit, hogy helyben tájékozódjanak a tényleges helyzetről a falu vezetésétől s a helyi emberektől. Kérjük a médiát, hogy pártok és szervezetek érdekeitől mentesen, valóban függetlenül, s kerülve a szenzációhajhászást, tájékoztassák a nemzetközi és hazai közvéleményt a gyöngyöspatai történésekről.

Gyöngyöspata Képviselőtestülete a továbbiakban nem járul hozzá a faluban tervezett, vagy már engedélyezett demonstrációkhoz, felvonulásokhoz, pártrendezvényekhez, s követeli, hogy a jogvédő szervezetek által gerjesztett hisztéria-hadjárat szűnjék meg!

Békét akar minden gyöngyöspatai lakos! Nyugalmat, amelyben biztonsággal végezheti mindennapi munkáját. A falu vezetése egy olyan, jogok és kötelességek egyensúlyán alapuló Magyarország példásan működő településén akar munkálkodni, ahol az ott élők mindezeket betartva és elfogadva élnek, élhetnek.

Az utolsó szó jogán: Gyöngyöspata nyugalmat, békét akar!

Gyöngyöspata, 2011. március 25.

Gyöngyöspata Képviselőtestülete"

Szólj hozzá!

Miért tartunk ott, ahol tartunk!

2011.05.07. 13:24 egyhazafi

Kedves olvasó!

Ajánlom mindenki figyelmébe a következő videót.

http://videa.hu/videok/hirek-politika/igazsag-a-ciganyokrol-YPVvhXk3pOq0sRhk#b

Nem túl hósszú viszont nagyon tanúlságos.

Miért nem dolgoznak a cigányok? Íme.

Jó szorakozást.

U.I:

Meddig kell még az adónkból támogatni őket? Mikor omlik össze a jelenlegi szociális rendszer?

 

Szólj hozzá!

Választás 2010

2010.04.13. 14:08 egyhazafi

Végre. Megszabadultunk az MSZP tehertől.

"A radikális nacionalista Jobbik erős választási szereplésének következtében fennáll a veszélye annak, hogy Magyarország nemzetközi megítélése veszít fényéből - írja a Financial Times keddi száma a vasárnapi első forduló eredményei kapcsán" -Index.hu-

Mi a francért veszítene M.O a fényéből?

Amennyiben nem tetszik a FT nak a Jobbik előre törése, minden további nélkül kiküldjük UK ben az MSZP -s politikusokat és lopják szét inkább a szigetország javait.

Különben meg ki a FT hogy a magyar viszonyokról itélkezzen? Jöjjenek ide élni és utána szövegeljenek.

Végre egy kis változás a szürke hétköznapokban.

Puszika

 

Szólj hozzá!

Hajrá Magyarország, Hajrá Érpatak!

2009.10.27. 11:28 egyhazafi

Románia után (lentebb taglalva) végre itt is van pár normális hazafi, aki tesz az országért valamit!

Íme a példa, lehet követni. Jól hiszem, hogy ezzel a módszerrel nem lehet senkinek kifogása. Amennyiben nem az ország elhalasztása, még jobban nyomorba döntése a cél....

Megdöbbentő adatok - a jobbikos polgármester gyakorlatilag felszámolta a kafferbűnözést Érpatakon
<!--[if !vml]-->http://imgsrv09.kuruc.org/galeriaN/kozelet/cigany.jpg<!--[endif]-->Megdöbbentő adatokat tartalmaz az a feljegyzés, amely a Nyíregyházától 25 kilométerre fekvő Érpatakról érkezett a Magyar Nemzet szerkesztőségébe. 2008 márciusától – az országos állapotoktól jócskán eltérve – a bűncselekmények felderítési mutatója 5-ről 75 százalékra emelkedett, a törvénybe ütköző tettek száma 60 százalékkal csökkent, a kerti és terménylopásokat csaknem 100 százalékosan sikerült visszaszorítani. A számok magukért beszélnek. Csoda történt Érpatakon, megoldás a C-típusú bűnözésre?
A zsideszes MNO alábbi cikkéből "csupán" az maradt ki - nyilván "véletlenül", hogy a  polgármester jobbikos. Pontosabban anno papíron függetlenként győzött a faluban, de Érpatak polgármestere nem csupán közleményben állt ki a jövőbeni csendőrség magját képező hazafiak mellett, de már 2007-ben, Árpád-ünnepség keretében meghívta a Magyar Gárdát és a Jobbikot egy kis felvonulásra, a Nemzeti Őrsereggel együtt, ahol a polgármester Árpád-sávos karszalagban haladt a felvonulók mellett - jajveszékeltek is a cionista médiumok, hogy itten bizony holokauszt meg pogrom lesz, ha így megy tovább... Hát, ez nem történt meg, lett helyette viszont rend, béke és nyugalom.
Jellemző, hogy az adófizetők pénzén élősködő helyi cigány önkormányzat (maffia) ellentüntetett. Persze hiába. A lényeg, a helyi magyar összefogás sikeres volt, egy súlyosan mokkafertőzött faluban is, amely példával szolgálhat az egész hazának.
Orosz Mihály Zoltán, az 1800 lelkes szabolcsi település (Kuruc.info: jobbikos, e tényt, ismét hangsúlyozzuk, a narancsos lap "elfelejtette" megírni) polgármestere az MNO érdeklődésére néhány részletet ismertetett abból a folyamatból, amellyel másfél év alatt ezeket az eredményeket produkálni tudták. Orosz szerint minden azzal kezdődött, hogy a sok panasznak eredménye lett, és lecserélték a helyi körzeti megbízottakat, akik meglehetősen kényelmesen dolgoztak, volt, amikor a hívás után öt órával jelentek csak meg a bűntett helyszínén. A polgármester szerint ezek a rendőrök „misztifikálták” az érpataki bűnözőket, és azt hangoztatták, hogy oda nem is érdemes kimenni, ott úgysem lesz meg a tettes.
Most az öt új rendőr közül ketten állandóan a településen járőröznek, és a polgármester szerint is jól teszik a dolgukat. Itt nem divat ama országosan jellemző hozzáállás, hogy 20 000 forint értékhatár alatt bajlódjon csak a jegyző a szabálysértésekkel, hajtsa be a behajthatatlan büntetéseket. Tettenérés esetén akár 2 ezer forintos ügyben is rendőri intézkedés történik – erre egyébként a rendőrnek lehetősége is van –, és esetenként a 72 órás elzárás után bíróság elé is kerülhet az elkövető. Orosz nagy jelentőséget tulajdonít annak is, hogy a településen minden szabálysértést rögzítenek. Ennek köszönhetően a „hivatali cirkuszolások” is megszűntek. A polgármesteri autóban is mindig ott van a kamera, a fényképezőgép és a diktafon, de kameráznak a július elsejétől csatasorba állított mezőőrök is, akik a településvezető szerint akár éjjel is figyelik a veszélyeztetett helyeket. Eddig 180 esetben intézkedtek, meg is szűnt a korábban mindennapos (Kuruc.info: a minden bizonnyal eszkimókhoz köthető) tolvajlás az érpataki határban.
Érpatakon gyakorlatilag megszűnt a garázdaság és a másokat zavaró, megbotránkoztató részegeskedés is. Önkormányzati rendelet tiltja a közterületi szeszfogyasztást, és ezt a hivatal szigorúan be is tartatja. Orosz csak egy esetet említ: augusztus 20-án ünnepelték a helyi cigányok a romagyilkosságok tetteseinek elfogását az egyik kocsma előtt. Este tízkor érkezett hozzá a panasz a hangos zene miatt. Kétszer figyelmeztette is a kocsmárost, de néhány perc múlva ismét hangos volt a társaság. Harmadszorra már a rendőrök érkeztek a helyszínre, akik véget is vetettek az élő zenével kísért mulatozásnak. Ugyanakkor a polgármester azt is elmondta: büszke arra, hogy bár az érpataki romák is járőröztek az augusztusi félelem napjaiban, de a településen nem volt önbíráskodás, nem szorítottak le egyetlen autót sem.
Ezek után Orosz büszkén számolt be arról is, hogy míg korábban az idősek nem mertek a boltba sem elmenni, mert közben kifosztották a házukat (Kuruc.info: nyilván a norvégok), most nyugdíjasklubba járnak gyógytornára, és az asszonykórusban énekelnek. Fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy kivilágítatlan biciklist sem lehet látni már a faluban. Ezt úgy oldották meg, hogy biciklilámpákat vásároltak, melyeket a rendőrök osztogattak egy hónapig a szabálysértőknek. Csak ezután kezdtek volna büntetni, de erre már nem volt szükség Érpatakon.
Végül kérdésünkre a települést 2005-től vezető Orosz Mihály Zoltán elmondta, hogy természetesen sokszor megfenyegették, egyszer majdnem a szemét is kiverték, de szerinte belátták már, hogy nem érnek el semmilyen eredményt ezekkel a módszerekkel.
Kuruc.info vélemény: A fentiekből jól látható, hogy van megoldás. Jórészt nem is a pénzen, hanem a hozzáálláson, a tenni akaráson múlik az egész. A Jobbik azt hirdeti: ha hatalomra kerül, felszámolja a cigánybűnözést. Sokan kétkedhettek ebben - egészen idáig, ugyanis itt a bizonyíték, hogy megoldható a probléma. Egy polgármesternek igenis van eszköz a kezében, amivel élhetővé és biztonságossá teheti települését.
Ne feledjük, hogy évek óta fideszesek irányítják az önkormányzatok többségét, a polgármestereik mégsem tettek semmit - noha bőven lenne rá lehetőségük, hogy gátat szabjanak a féktelen segélyezésnek és a megélhetési szaporodásnak, hogy fellépjenek a mindenkit terrorizáló cigány famíliákkal szemben - de nem... Ők mélyen hallgatnak ezügyben - szemben mondjuk Szepessy Zsolt (Monok), Mali Zoltán vagy Orosz Mihály (Érpatak) polgármesterekkel. Ezt nem árt szem előtt tartani a következő választásnál. Ha a Fidesz nyer, azt fogják tenni a cigányügyben, amit eddig: semmit. A jobbikos polgármester viszont velük szemben hamar rendet vágott saját településén.
Orbán Viktor a mai napig (!) tagadja a cigánybűnözés létét, ráadásul a soraikban a Parlamentben egy börtönt is megjárt köztörvényes cigánybűnöző található Farkas Flórián személyében, aki "rejtélyes" módon a gengszterváltás után köztársasági kegyelemben részesült, és megúszta az újabb sikkasztását felelősségrevonás nélkül... Persze az ügyet 30 évre titkosították.
 
(Kuruc.info az MNO cenzúrázott cikkét korrigálva)

Szólj hozzá!

Egy kis video anyag.....

2009.10.09. 13:38 egyhazafi

Én már tudom kire szavazok!

https://www.youtube.com/watch?v=wuLOHEdv9go

Ezt miért nem adta le a fos TV2 meg RTL Klub?

Van helyette két hülye sorozat, addig sem gondolkodik a magyar nép miért ilyen szar itt minden.

Szólj hozzá!

Ingyen hazat dolgos magyar fiatalnak!

2009.10.09. 13:37 egyhazafi

A következő történetet egy Megasound System idézettel kezdeném. Ebben minden bennevan:

Kapcsold ki azt a szar radiot,
Hanynom kell, amig szol.
A TV is szar minek TV-zni,
Nehany politikus miatt - minek nezni?
Csak panaszkodnak, de senki nem kerdi meg,
mi az EN panaszom,
Nem tudjak, miert van az ujjam a ravaszon,
Egy magamfajta le van szarva,
Aki csal az bunozo, aki nem az marha
- es marha szegeny...

Még mindig javaslom a politikusok lelövését vagy a Kossuth téren való felakasztásukat.

Nem a cigányokkal van a fő gond. Azokkal a vezetőkkel akik elnézik a nap- és más lopásaikat szavazati jogaikért. El kell venni tőlük a rendeteg fölösleges szociális juttatást.

Lenne pénz a kórházakra és a magyar családokra.....


Ingyen házat minden magyar fiatalnak!
Ötvenmillió forintot nyert a Somogy megyei Zákány a szociális tárca pályázatán arra, hogy felszámolja a község romatelepét. A tervek szerint öt házat vennének a faluban, ide költöztetnék a zákányi telepen élő négy roma családot.


Forrás: nol.hu


Kedves Bajnai úr!


Mint átlagos magyar fiatal, szeretném tudatni önnel, hogy nekem is tessék venni egy házat, mert én is rászorulok. Bizony, mert saját erőből csak nagyon sokára lesz saját házam.


Kérem, ne tévessze meg az a dolog, hogy én dolgozom, ezért van jövedelmem.
Engem még azon - utólag látva téves - eszmék alapján neveltek, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék. Azonban a fizetésemből nem sokat látok, mert adózás után töredéke sem marad, s az is a megélhetésre elég, hogy házat vegyek belőle, arra nem. Tudom, adott a lehetőség, hogy hitelt vegyek fel, s ötvenéves koromig fizessem a törlesztéseket, de ez egyrészt kockázatos, mert ki garantálja, hogy addig lesz munkám is, illetve miért tenném ezt, mikor másnak a ház ingyen JÁR!?


Kérem, ne tévessze meg az a dolog sem, hogy jelenleg van hol laknom.
Szerencsére szüleim megértőek, nem tesznek ki, vagy tudok albérletet bérelni; a probléma ezzel az, hogy így minden pénzem elmegy az albérletre és a számlákra, s nem marad pénzem házat venni. Meg minek is vennék házat, mikor másnak ez ingyen JÁR? (Tudja, most azon elmélkedem, hogy beköltözöm én is egy düledező viskóba, s ott fogok élni oly módon, ahogy a zákányi romatelepen, hátha akkor én is kapok egy ingyen házat...)


Kérem, ne tévessze meg, hogy nincs gyermekem. Egy sem, nemhogy öt-hat.
Tudja, engem szüleim úgy neveltek, hogy gyereket csak felelősséggel lehet vállalni, nemcsak úgy szülni a világba, s pláne nem azért, hogy mindenféle támogatást vegyek fel rájuk, a jövőjükkel mit sem törődve. Én azt az igen elavult szemléletet képviselem, hogy akik így tesznek, azok nem emberek, hiszen egy csomó kisgyerek életét teszik tönkre nemtörődömségükkel. Viszont belátom, hogy nincs igazam, hiszen ezen emberek több pénzt kapnak mindenfajta juttatásokból, mint én, aki dolgozik. És bizony sokszor kapnak ingyen házat is, mert nekik az JÁR.


Kérem, ne tévessze meg, hogy nem vagyok cigány (figyelem, most azokról a romákról beszélek, akik élősködő, bűnöző módon élnek, nem a dolgozni, társadalomba beilleszkedni akaró romákról, akiket sajnos ugyanúgy érint a megkülönböztetés!!!!). Habár sokszor szeretnék az lenni, mivel rengeteg előnnyel járna, pláne ha kinyitom a pofám. Verhetném az asztalt az önkormányzatnál segélyért, nem dobnának ki; gyalázhatnám az ügyintéző rég elhunyt édesanyját, nem lenne következménye; sőt, mostanában mintha csak a romaellenes bűncselekményeknél tűznének ki borzasztó vérdíjat, ellenkező esetben nem. Szóval én nem vagyok roma, én egy olyan átlagos magyar fiatal vagyok, akinek nincsenek nagy céljai az életben, de azért ezen célok között szerepel egy saját ház is. Mert a fenti cikk alapján a romáknak JÁR.


Szóval szeretnék ingyen én is egy tízmilliós házat. Azt tetszett ígérni nemrég, hogy hasonló módszerekkel felszámolják a romatelepeket; ilyen alapon én azt szeretném kérni, hogy számolja fel azon nehéz sorsú fiatalok "telepeit" is, akik önerőből képtelenek saját házat venni. Igen, vagyunk egy páran, akiknek sajnos a szülei nem gazdagok, örökölni nem örököltünk, a rokonunk sem tudott benyomni egy jó zsíros BKV-s állásba, illetve nincs képünk ahhoz, hogy lopjunk-csaljunk-hazudjunk, kisembereket csapjunk be.
Most tessék mondani, hogy nincsen erre semmilyen terve! Nagyon vártam öntől egy beszédet, melyben kifejti, hogy miként kíván segíteni a dolgozó, igen sok adót fizető fiataloknak, de gondolom erre csak igen zsúfolt programja miatt nem került sor.


Most ne tessék azt mondani, hogy nekem nem jár semmi! Nekem miért nem JÁR, ami más magyar állampolgárnak? Mert én rendesen dolgozom, adót fizetek, s LÁTSZÓLAG meg tudok állni a saját lábamon is? Nézze, kedves Bajnai úr, ez egy nagyon durva diszkrimináció, hogy ön előnyben részesít egy bizonyos csoportot! Ez alkotmányellenes, ellenkezik az EU, az ENSZ és szinte az összes nemzetközi szervezet elveivel! A diszkrimináció csúnya dolog, mely nem fér össze egy XXI. századi demokratikus köztársaság alapelveivel, különösen, ha egyenesen a kormány részéről tapasztaljuk.


Kedves Bajnai úr! Kérem, gondolja át a levelemet, s tegyen az ez irányú diszkrimináció megszüntetése ellen! Amennyiben nem teszi, a választások során a magyar fiatalok le fogják vonni a megfelelő konzekvenciákat, s ezt vegye nyugodtan fenyegetésnek. S mindez igaz a következő kormányra is.
Azonban ne feledje, ön is csak addig tud az állam pénzéből ígérgetni, míg én befizetem az adót!


Egy magyar fiatal, akinek nincs lakása, de szeretne, s csípi a szemét, hogy ez másnak csak úgy JÁR.

 

 

Szólj hozzá!

Adozo Birkak

2009.10.09. 13:14 egyhazafi

Ilyen esetben sem merül fel senkiben, hogy le kellene lőni néhány politikust?

Íme:

 

"Hogyan lehet azt elmagyarázni egy átlagembernek, hogy 100.000 forint  jövedelem után

a 17 százalék adó miért 21.590 forint, és miért nem 17.000?

Lehetséges, hogy a 17%-os személyi jövedelemadó ténylegesen 21,5%, és az 5  millió forintos alacsonyabb adósáv valójában csak 3,9 millióig tart? Ha ez  így van, akkor egyszerűen átvertek minket?

 

Angyal József okleveles adószakértő Sólyom László köztársasági elnökhöz  fordult azzal a kéréssel, hogy a 2010-re megszavazott adótörvény változásokat ne írja alá, megfontolásra küldje vissza a Parlamentnek vagy kérjen előzetes normakontrollt az Alkotmánybíróságtól.

Idézzük az adószakértő igen tanulságos elemzését, folyamodását:

 

A 2010-re megszavazott személyi jövedelemadó változások megítélésem  szerint túlléptek egy határt. Az elmúlt húsz évben még nem volt példa arra, hogy egy  "technikai módosítás" egyetlen célja a magánszemélyek és a média megtévesztése legyen!

Hogyan lehet azt elmagyarázni egy átlagembernek, hogy 100.000 forint jövedelem után a

17 százalék adó miért 21.590 forint, és miért nem 17.000?

Hogyan lehet elmagyarázni, hogy neki adóznia kell a jövedelmét nem képező 27 százalék munkáltatói járulék után is?

Hogyan lehet elmagyarázni, hogy már 3,9 milliós jövedelem felett belép a magasabb adósávba, pedig az adótábla szerint csak 5 millió forint felett kerül magasabb adósávba?

A megszavazott szja változásokról tévesen jelent meg, hogy a jövedelmek bruttósításra kerülnek. A jövedelmek bruttósítására nem kerül sor, szó sincs szuperbruttósításról! A most megszavazott adóalap-kiegészítés "magyar találmány", ilyen a világon nincs!

2010-től a magánszemélynek nemcsak a jövedelme után, hanem a költségvetés bevételét képező 27 százalék munkáltatói járulék (adóalap-kiegészítés) után is pluszban még 5% illetve 9% személyi jövedelemadót kell fizetnie.

Ezt is a magánszemélytől vonják le. Összességében tehát 22%, illetve 41% személyi jövedelemadót fizet.

Az 5 milliós sávhatár tartalmaz 1,1 millió költségvetési bevételt képező munkáltatói járulékot is. Így a magánszemély már 3,9 milliós jövedelem felett belép a felső sávba.

Ez az adótábla átlagjövedelemig egyértelműen adóemelést jelent.

Az adóemelés kompenzálása - kizárólag a bérjövedelemmel rendelkezőknél (!)

- az adójóváírás drasztikus emelésével valósul meg, ami 2002-ben egyszer már elhibázott lépésnek minősült. A megbízási szerződéssel (nem bérjövedelem), havi 158 ezer forintot kereső magánszemély biztosan nem tartozik a felső tízezerbe, de Ő mégis 68 000 forinttal több adót fog fizetni.

Kiküszöbölve a - megítélésem szerint Alkotmányellenes - adóalap-kiegészítés torzító hatását a megszavazott adótábla a következő jövedelem alapú adótáblának felel meg:

 

 

 

 

 

 

 

Adótábla:

3 937 000 forintig az adó 17 + 4,59 = 21,59 százalék,

3 937 000 forint felett 850 000 és a felüli rész 32 + 8,64 = 40,64 százaléka

 

Adójóváírás:

15 100 Ft/hó, 2 510 000 jogosultsági határig.

E fölött 15%-os ütemben fogy el.

 

Az Alkotmányban megfogalmazott arányos közteherviselés erősen torzul, amikor a minimálbér és az átlagjövedelem között keresők között ugyanazért a munkáért 181 200 forint adófizetési kötelezettség különbség lesz aszerint, hogy bérjövedelmet vagy például megbízási díjat kap a magánszemély.

Az adózási szakma nem tűrheti szó nélkül a személyi jövedelemadó törvény politikai célú megnyomorítását" egy nemzetközi gyakorlattól eltérő magyar találmánnyal".

Egy ország hitelessége szempontjából szükség van az adórendszerünk múlttal, jövővel és más országok adóterhelésével való összehasonlítására. Ezt, a most megszavazott technikai módosítás" lehetetlenné teszi."

Nem ez a jó irány!

 

Angyal József regisztrált okleveles adószakértő, okleveles matematikus,

 

Forrás: MTI OTS cégvonal

 

 

 

Szólj hozzá!

Meg mindig semmi

2009.05.14. 13:29 egyhazafi

A Fecó leköszönése enyhe reménysugár volt, hogy elmozdulunk a holtpontról.

Nem történt meg. Semmi nem változott!

- A nem rászorulók kapják továbbra is a segélyeket

- A dolgozókat még mindig kizsákmányolják, és egyre jobban ki is fogják

- A megmaradt állami vagyont ellopják(törvényesen) és átmentik saját tulajdonba

- A vezetés még mindig töketlen.

- A politikusok fizetése még mindig az eget verdesi, míg az átlagember 80.000 Ft ból kénytelen megélni.

Mikor veszik el a cigányoktól a nekik nem járó pénzeket?

Mikor kapnak munkát a földeken és pénzt semmit?

Mikor csökkentik a képviselők számát 200 főre, a fizetésüket pedig 100.000 Ft ra, költségtérítés pedig semmi?

Mikor fejezik be az ország kizsákmányolását?

Mikor lövik magukat főbe a semmihez nem értő vezetők?

Polgárháborút a rendszer ellen!

Yehaaa

Szólj hozzá!

Parlament

2009.05.14. 13:20 egyhazafi

"Vannak napok, amiket be sem kell jelölni a naptáramban, hisz úgysem fogom soha elfelejteni. Ilyen lesz április 14. Szűk két órát töltöttem a Parlamentben. Tanulságos volt.
Egyedül mentem – egyedül képviseltem 605 ezer embert.

Először vettem részt parlamenti ülésen.
A díszpáholyban biztosítottak helyet nekem, mint a népszavazás kezdeményezőjének. Ez a páholy közvetlenül a képviselői széksorok mögött van, tehát közelről szemlélhettem és hallhattam a „nívós” képviselői munkát, és ízelítőt kaptam az ülés közbeni – elnézést a szóért de nem találok jobbat helyette – primitív szóbeli és egyéb megnyilvánulásokból is.

Az első döbbenetet az ülésterem zaja okozta. Alig hallottam mit mond a szónok. A képviselők beszélgettek, telefonáltak, ki-be járkáltak, újságot olvastak. Felnevettek egy-egy nyelvbotláson, felhördültek egy-egy „bevállalós” mondaton. Így viselkedik a politikai „elit”?! Úgy éreztem magam mint egy sportmérkőzésen: van két csapat, két ellenfél – de a szurkolókat már nem a játék szépsége érdekli, hanem egymás hergelése. A saját csapatnak elnézik a botladozását is, de az ellenfél nem tud olyan bravúrt végrehajtani, amire ne acsarkodással vagy gúnnyal reagálnának.

Abban a zűrzavarban figyelni sem lehet. Ha szavazásra kerül sor először csengetnek, hogy mindenki bejöjjön a folyosóról, a büféből. Következik a gomb-nyomás. Tisztelet a kivételnek, de a többségnek fogalma sem lehet miről is van szó, ám a frakció-vezér elkiáltja magát hogy IGEN vagy NEM és akkor azt a gombot nyomják. Ezt hívják úgy, hogy frakciófegyelem – no meg persze demokráciának is… Szégyen! Nincs odafigyelés, egyéni vélemény, saját lelkiismereti döntés, netán a választók érdekének szem előtt tartása vagy bármilyen mérlegelési szempont… És így a szavazási eredményt mutató tábla sem okoz senkinek meglepetést.

Azt sejtettem, hogy nem leszek túl népszerű a 386 képviselő körében. Miért is lennék? Viszont 605 ezer ember – mit ember: választó! – véleményét azért mégis csak illene tiszteletben tartani éppen nekik, mint bennünket képviselőknek.
Hogy engem Gyurcsány-bérencnek nevezzenek és azt mondják, bravó, így kell kilopni 4 milliárdot az ország zsebéből, azt nem személyeskedésnek tekintettem, hanem a sok százezer emberrel szembeni ostoba tiszteletlenségnek.
Az, hogy rám megvető pillantásokat tesznek, gúnyosan elhúzzák a szájukat vagy a hátam mögött cinikus és gusztustalan megjegyzéseket tesznek az sem érdekelt, de hogy egy képviselő ebből az egész népszavazásból csak annyit szűrjön le, hogy, idézem: Az kéne hogy ingyen dolgozzunk, mi!? – ez már kiverte nálam a biztosítékot. Nem, nem kell ingyen dolgozni. Csak dolgozni. De amit láttam, azt ennek semmiképpen nem lehet nevezni.

Akadtak olyan képviselők is, akik gratuláltak. Pontosan négyen, és őszintének tűntek. Ki is fejtették, minek köszönhetem az elismerésüket. A parlamenti hangvételről is egyezett a véleményünk: ez a stílus immár totális kudarc. Amikor arra sem hajlandóak, hogy meghallgassák a másik véleményét, hisz már a mondandója első pillanatában tudják, hogy le fogják szavazni, csak azért mert ő mondja, akkor elvárható hogy ő majd figyelemmel lesz a másik álláspontjára?
Úgy gondolom, naivitás lenne azt képzelni, hogy ezek a pártok valaha is megtalálják a közös hangot (szerintem nem is keresik). De azt is, hogy képesek lennének bármit is megoldani...

A népszavazásról végül határozatot hoztak. Előtte egyetlen frakcióvezető sem élt a megszólalás lehetőségével. Fel sem merült az EP választással együtt történő lebonyolítás, pedig ígérték, hogy a frakciók egyeztetnek.
Minden frakció vezére az IGEN szót kiáltotta, így azt a gombot nyomták. A képviselők tehát népszavazást „akarnak” a saját költségtérítésükről. Hárman tartózkodtak.
És már megvan az is, mennyibe kerüljön a procedúra: maximum 3,9 milliárdba.

Közben odakint zajlott a civilnek egyáltalán nem nevezhető tüntetés.
Furcsa volt látni, ahogy a képviselők a parlamenti folyosón sétálva kipillantottak a térre: ugyan mi zajlik odakint. Feszültségnek, bizonytalanságnak nyomát sem lehetett érezni. Védve voltak. Az egész teret lezárta a rendőri kordon, csak a térbe torkolló utcákon gyülekezhettek az emberek.

Amikor kiléptem a Parlamentből szónokok mikrofonba kiáltott szavainak foszlányát fújta a szél. Érteni semmit nem lehetett belőle. A tömeg hangja meg el sem jutott az Ország Házáig.
Furcsa érzés volt lépkedi a kiürített téren. Egyik oldalon a szigorúan védett „elit”, a kordonon túl pedig az elégedetlen felhergelt tömeg. Én meg ott sétáltam közöttük, középen, egyedül. Kicsit elméláztam ezen a szimbolikus helyzeten, de hirtelen kaptam egy kijózanító jégesőt a nyakamba…

És végül innen üzenném az előttem helyet foglaló képviselőknek, hogy nem attól leszek boldog, ha hozzák a villamosjegyüket elszámolni, hanem ha nem kell majd nekik több jegyet váltani.
Legalábbis a Kossuth térre nem."

Forrás: http://www.seresmaria.hu/blogpl.php?id=59

Hihetetlen a képviselő kijelentése "Az kéne hogy ingyen dolgozzunk, mi!?"

Igen! Az kellene! Az elmúlt 20 évben annyit elloptatok ettől az országtól, hogy az már fáj.

Elődeinknek, akik vérüket ontották az ország szebbé tételéért fizikálisan fájt. Nekem a lelkem fáj látva, hogy hová jutottunk.

A gyermekeinknek szntén fájni fog fizikálisan, mert éhezni és nyomorogni fognak, ha ez így megy tovább.

-Ebben az országban semmi nem működik, ami külföldön igen. Pl technikai újítások támogatása és a szabadalmakból befolyt pénz szétosztása stb. Inkább eladjuk a szabadalmakat külföldnek, akik jól meggazdagodnak.-

Régen szép és erős hazánk vegetál. Vegetál a rossz vezetés miatt és vegetál az eszüket nem használó birka emberek miatt is.

Fel kellene lógatni a Kossuth térre néhány politikust, hogy tanuljanak belőle!

 

 

 

Szólj hozzá!

Érdekes elmélet!

2009.04.01. 12:51 egyhazafi

Érdekes elemzést tett közé a minap AZ International Correlation Resource
> Center (ICRC), amit legjobban talán Nemzetközi Összefüggéskutató Intézetként
>  (NÖKI) lehetne lefordítani. Az Intézetet 1979-ben hozták létre kanadai
> Montrealban, hogy a számítástechnika segítségével, a legújabb matematikai
> kutatások figyelembevételével elemezzenek bizonyos eseményeket, illetve
> egymástól látszólag független történések között találjanak összefüggést. Az
> Intézet bravúros elemzései között tartják számon, AZ ún. "Afganisztán
> jelentést", amelyben pusztán katonai tények alapján 1986-ban megjósolták a
> Szovjetunió gyors felbomlását, valamint a "Case Diamond" jelentést, amely AZ
> afrikai gyémánt kereskedelem és AZ etnikai háborúk közötti bonyolult
> viszonyt elemezte. (Többek között AZ Edward Zwick rendezte Véres gyémánt
> (Blood Diamond) film is ennek alapján készült.) Az Intézet államoktól
> független, de számos híres politikus, valamint kormány tartozik a
> megrendelőik közé.  Nos, ez AZ intézet a héten tett közé egy terjedelmesebb
> elemzést, a gazdasági világválságról, és ebben hosszan foglalkoznak
> Magyarországgal. Az elemzés sajnos angol nyelvű oldalakon már elérhetetlen,
> de ITT még elérhető egy fordítás. A Magyarországra vonatkozó részt AZ
> alábbiakban közöljük (bocsánat a hevenyészet fordításér t, a gyorsaság volt
> a legfontosabb szempont):
> Magyarország: végső visszaszámlálás
> Gyurcsány új urai
> Kevesen emlékeznek már arra, amikor 2006 tavaszán a nemzetközi pénzügyi
> körök jóváhagyásával választották meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, aki
> ellenfelével, Orbánnal szemben úgy tűnt, hogy továbbra is hajlandó követni
> azt a politikát, amellyel AZ ország pénzügyi és természeti erőforrásait
> kiszolgáltatja AZ ún. "Wall Street körnek". Igen ám, de Gyurcsány már a
> megválasztásakor tudta, hogy azokat AZ erőforrásokat, amelyeket ígért, nem
> tudja ezeknek a köröknek a rendelkezésére bocsátani, hiszen ezek jó részét
> már zsebszerződések formájában korábban pénzzé tették, valamint AZ ország
> teherbíró képessége már ekkor a végéhez közeledett. Amikor ez világossá vált
> számukra, AZ MSZP belső köreinek - vezetőjük Puch László - a segítségével
> tették közzé a híres öszödi beszédet, hogy megbuktassák AZ őket becsapó
> Gyurcsányt. Gyurcsányt AZ emlékezetes 2006. Szeptemberi és októberi
> zavargásoktól AZ ekkor teljes titokban Magyarországra érkező orosz
> különleges erők a SpetsNaz egységei mentették meg, amelyek rögtön a TV
> ostrom utáni napon érkeztek Magyarországra, felváltva a szétzilált Magyar
> rendőri erőket. (Többek között ezért sem hordtak azonosítót a rendőrök, mert
> akkor hamar kiderült volna, hogy ún. "nem regisztrált" rendőrök hordanak
> egyenruhát Magyarországon, valamint így történhetett, hogy október 23-án AZ
> orosz rendőri erők AZ számukra ismeretlen ellenzéki tüntetőket - köztük egy
> ellenzéki parlamenti képviselő t - is keményen szétverték.) A Magyar és AZ
> orosz rendőri erők közötti feszültség mindvégig megmaradt.
> A hintapolitika ára
> Ezt követően Gyurcsány veszélyes hintapolitikába kezdett. Egyszerre próbálta
> helyrehozni  a "Wall Street kör"-rel a 2006 előtt fennálló jó viszonyt,
> valamint próbálta kielégíteni AZ orosz fél egyre agresszívebb követeléseit.
> Így került napirendre AZ ún. kórház privatizáció, a tandíj bevezetése, a
> kormányzati negyed megépítettése, a budapestiek számára nevetségessé váló
> négyes metró projekt is, valamint ezeknek a köröknek a kiszolgálására
> folytatódtak a botrányos és korrupt autópálya építések. Az orosz fél számára
> - amelynek ez azóta is stratégiai fontosságú - Gyurcsány megígérte, hogy AZ
> EU-n belül támogatja a Déli áramlat projektet a Nabuccoval szemben. Ez a
> támogatási bejelentés, néhány nappal AZ ellenzék által szorgalmazott un.
> szociális népszavazás előtt történt, amelyen már várható volt, hogy a
> kormány óriási vereséget szenved. Gyurcsány ekkor ismételten AZ orosz
> vonallal kívánta bebiztosítani magát, a vesztes népszavazás után vele
> szembeforduló Magyar ellenzékkel és a megállított reformok miatt ingerült
> "Wall Street kör" haragjával szemben.
> A válság válsága
> A Wall Street kör, AZ időközben AZ Egyesült Államokban kitört ingatlanválság
> miatt kevesebb figyelmet tudott fordítani Magyarországra, de AZ ekkor már
> súlyos beteg Tom Lantos segítségével azt elérték, hogy a Wall Street körhöz
> egyébként is közelebb álló SZDSZ kilépjen a kormányból. Így próbálták
> zsarolni a Magyar miniszterelnököt. Aki viszont AZ ugyancsak ellenzéki MDF
> és néhány képviselő megvásárlásával továbbra is biztosítani tudta a
> többségét a parlamentben. Sőt, a kitört gazdasági világválságnak
> köszönhetően még AZ ellenzékit játszó SZDSZ is parancsot kapott a Wall
> Street-I köröktől, hogy a kritikus pillanatban, 2008 végén szavazza meg a
> költségvetést. A hintapolitikus Gyurcsány, aki mindeközben teljesen
> tönkretette a korábban a térségben éllovas Magyarország gazdaságát, kapott
> még egy mentőövet. 2008 október végén, amikor a AZ ország derivatíva indexe
> történelmi, 605 pontos magassága emelkedett, a wall street-I körök még
> megmentették Magyarországot. Persze nem véletlenül, hiszen ezeknek a
> köröknek óriási pénzeik feküdtek Magyar állampapírokban, amelyek államcsőd
> esetén teljesen elértéktelenedtek volna. Így AZ IMF gyors hitele és a 300-Ra
> lecsúszó forint még ideig-óráig megmentette AZ országot.
> Az utóbbi egy hónapban viszont felgyorsultak AZ események...
>


> A Tanár úr színre lép
>   Obama beiktatása, gyors reformintézkedései, a dollár erősödése, valamint a
> Financial Timesnak adott februári Orbán-interjú tették világossá a wall
> street-i kör számára, hogy el kell hagyniuk Magyarországot. Amikor elkezdték
> eladni a magyar államkötvényeiket, a forint megint gyors zuhanásba kezdett,
> ezt csak úgy tudták megakadályozni Gyurcsányék, hogy titkos tárgyalások
> eredményeként, a legnagyobb magyar pénzintézettel, az OTP-vel kezdték
> felvásároltatni ezeket a piacra dobott államkötvényeket. (Az alku értelmében
> a következő kormányátalakításkor az EU-pénzek feletti rendelkezést egy, az
> OTP-hez közelálló miniszter fogja megkapni. Spéder és Lantos neve is
> felmerült a tárgyalásokon.) Ez ugyan megállította a forint teljes bedőlését,
> de cserébe a kockázatos magyar tőzsde és a még kockázatosabb OTP kezdett
> pokoli zuhanásba.
>  Gyurcsány, hogy a kivonuló pénzügyi körök miatt megingó pozícióit otthon
> megerősítse, párton belüli ádáz ellenfelének, Puch Lászlónak adta a
> megüresedő baranyai elnöki széket, valamint a közeljövőben elbírálásra
> kerülő negyedik mobilliszenszet - a több millió eurós üzletet - ígérte végső
> kétségbeesésében a Puch László-i körnek, valamint abban is megállapodtak,
> hogy Gyurcsány egyik pártbeli riválisát, a házelnök Szilit Pécsre,
> polgármesternek száműzik. Január végén került a nyilvánosságra egy magyar
> tudós, a miskolci Raisz Iván találmánya , akinek az év feltalálója is lett,
> mert ötlete révén kommunális hulladékból nyerhető hatalmas mennyiségű
> energia. Egyes számítások szerint több, mint amennyi Magyarország egész éves
> energiaigénye, úgyhogy Magyarország még a szomszédait is el tudná látni
> energiával. Amikor a találmány híre eljutott Moszkvába Putyin azonnal
> utasítást adott Raisz Iván elrablására.
>  A még Magyarországon tartózkodó SpetsNaz egységek ezt azonnal végre is
> hajtották volna, de a miskolci rendőrök elfogták őket véletlenül. Hogy a
> konspiráció nehogy kiderüljön és az oroszokat csendben futni hagyják, el
> kellett mozdítani a miskolci rendőrkapitányt a helyéről -aki egyébként Puch
> embere - , és ő nem volt beavatva a titkos akcióba. Gyurcsány erre a
> feladattal az egyik legbizalmasabb emberét Draskovics Tibort bízta meg.
> Draskovics terve pofonegyszerű volt, összehívott egy helyi fórumot, ahol egy
> fedett újságíró kérdésére, a rendőrkapitány cigányozva válaszolt, Draskovics
> nem volt tétlen, egy napra elmozdította a kapitányt a helyéről, és így az
> orosz kommandósok feltűnés nélkül kiszabadultak.
 

> A svéd kapcsolat

> Igen ám, de amíg az orosz kommandósokat kiszabadították, egér utat nyert az
> idős feltaláló. Történt ugyanis, hogy ezzel párhuzamosan svéd ökoterroristák
> - az ún nevezett Új Nap (Ny Sol) sejt - tudomására jutott, hogy miben
> sántikálnak az oroszok és megpróbálták ők is elrabolni a "Tanár urat". De
> mivel ügynökeik nem voltak ekkor Magyarországon, ezért Södertalje-ból egy
> speciális bunkerből, ökoinformatikusok hekkertámadást indítottak a
> magyarország.hu portál ellen, hogy személyes adatokba bejutva
> megváltoztassák Raisz Iván személyazonosságát, és így megakadályozzák, hogy
> orosz kézre kerüljön. Az svédek akciója sikerült, amit az is jelez, hogy az
> oroszok kicsinyes bosszút álltak a svéd városka szupermarketjeinek
> felgyújtásával, ahonnan a heckertámadást az orosz kémműholdak bemérték.Raisz
> Iván eltűnt a külföldi és magyar szolgálatok látóteréből, és ekkor indult
> meg az őrült hajsza az idős tanárért. Hogy a magyar rendőri erők figyelmét
> és erejét lekössék, és könnyebben kerítsék kézre a "Tanár urat" az idegen
> szolgálatok zavarkeltés miatt etnikai feszültség szításába kezdtek. Így
> került sor a veszprémi és a tatárszentgyörgyi gyilkosságokra. A magyar
> nyilvántartásokban keletkezett óriási zavart jelezte, Hunvald Györgyöt
> letartoztatása is, hiszen...
>
>  A szerkesztőségünkbe eljutatott e-mail sajnos itt olvashatatlanná válik. De
> kanadai kapcsolatunk jelezte, hogy a történet még közel sem ért véget. Sőt.
> Obama keddi nyilatkozata óta mindenki tudja, valami készül ebben az
> országban. A Sötét Erők végső támadásra készülnek. De hogy ki van kivel, és
> hogy megmenekül-e egyáltalán a magyar tudós és Magyarország, az hamarosan
> kiderül...

10 komment

Ébredj magyar marha!

2009.03.06. 11:01 egyhazafi

-Emlékszik még valaki a következő kis reklámra? (az öszödi beszédről nem is szólva)

-Nem!

-Nem? Pedig mégis megzavazta az MSZP -t 4 millió marha.

Hol vannak az itt beigért pontok? Minden sokkal rosszabb.

 

Ilyenkor hol vannak az emberek alkotmányos jogai?

Amennyiben egy tárgyaláson, adóhivatalnál stb. csak fele ennyit hazudnék röktön a sitten találnám magam. Az ország vagyonának ellopásáról nem is beszélve. Ezek meg vígan élnek.

Végre kösse fel valaki őket a parlament elé!

Mindenkinek jobb lenne.

 

Szólj hozzá!

Ukrajnában - "MEGFELEZIK A MINISZTEREK ÉS A KÉPVISELŐK FIZETÉSÉT "

2009.03.04. 11:30 egyhazafi

"Az ukrán parlament felére csökkenti az ukrán államfő, a kormánytagok és a parlamenti képviselők fizetését.

A gazdasági válság különösen súlyosan érintette Ukrajnát. A kormány tavaly a Nemzetközi Valutaalaphoz fordult pénzügyi segítségért. Az IMF 16,2 milliárd dollárt bocsátott az ország rendelkezésére.

Az ukrán nemzeti bank alkalmazottainak fizetését március 16-ig szintén szabályozzák. Az intézkedés érinti a rendőrséget, az igazságügyi dolgozókat és az ügyészeket is. A határozat mellett 374 honatya szavazott 49 ellenében." (http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=161631)

Nálunk ilyet az életbe nem szavaznának meg maguknak a képviselők.

Fel kéne vetni a parlamentnek a fenti kérdést a Magyar parlamentnek és aki nemmel szavazz azt a Kossuth téren felakasztani. A vagyonát és a családja vagyonát is elkobozni. Ne ússza meg azzal, hogy más nevére íratja a Horvát tengerparti nyaralót!

Biztos jó példa lenne a többiek számára.

Hol marad kedveseim az 1000-2200 Milliárd forint sporolás, amit javasoltak a piacvezető tanácsadó cégek?

Siralmas, hogy egykor büszke országunkat gazdaságilag és társadalmilag is lekörözték a Cseh, Szlovák versenytársak!

Szégyellem magam, hogy így lesüllyedtünk!

 

Szólj hozzá!

Jó üzlet a bodza

2009.02.25. 14:30 egyhazafi

A Cosma gyilkosság rávilágított egy fontos tényre.

Mégpedig, hogy rendesen elrontottam az életemet!
Fölösleges volt éveken keresztül az iskolapadban koptatnom a fenekem.
Fölösleges volt könyveket bújnom.
Fölösleges volt idegeskedni a vizsgák előtt.
 
Van egy egyszerű, gyors és sokat jövedelmező üzlet. Ráadásul erről kevesen tudnak és nem telített a piac sem.
Eláruljam az üzlet megnevezését?
 
Bodza és vasazás!
 
Ennyire egyszerű. Szkotja I. -nak a zseniális „vállalkozónak” egyszerű bodzásásból sikerült összeszednie egy legalább 4 milliót érő kocsira valót.
Kérdem én kedves olvasót. Aki 8-5 -ig robotolsz a munkahelyen.
Mikor tudsz összeszedni 4 milliót egy kocsira?
  
(És az a legolcsóbb a kategóriában)
 
A rajta lévő felnik és gumik minimum plusz egy milliót jelentenek, de ez nem is lényeges.
 
A zseninek még a megterhelő napi munka után volt ideje, ereje és pénze lemenni az edzőterembe ahol minimum 3 órát edzet naponta, hogy ilyen szép nagydarab melák legyen belőle.
 
Az edzőterem is plusz pénz.
A szteroidok is plusz pénz.
Az extra étkezés is plusz pénz.
 
Kérdem én honnan?
Honnan van ideje mindenre?
Honnan van ennyi pénze?
 
A bodzából és vasazásból! (hahahaha)
Felmondok és elkezdek bodzát termelni.
 
Számoljunk egy kicsit:
Mondjuk a kocsi felét vasazásból a másik felét bodzából vette.
A bodza átvételi ára      80 Ft / Kg
A vas átvételi ára         20 Ft / Kg (felfelé kerekítve)
 
2.000.000 a kocsi első fele bodzából 25.000 Kg
2.000.000 a kocsi másik fele vasból 100.000 Kg (100 tonna)
 
Géppel 20 Kg / óra a bodza szedése (Honnan van ilyen gép?)
25.000 óra géppel a kocsijának első feléhez vezető út. (Ok, ha több gépe van akkor rövidebb, de miből? És a bodza sem terem egész évben)
Szóval ha egész évben 0-24 óráig szedi a gyapotot, akarom mondani bodzát röpke 1042 nap és révbeért. (2.8 év)
 
100 tonna vas begyűjtése sem kis feladat. Egy Ladával és utánfutóval jó pár kör.
Arról nem is beszélve, hogy hol talál a természetben ennyi fölöslegesen heverésző vasat. Ugye a vízvédelmi állomásokat nem bontja el ez a becsületes mintapolgár.
 
Szóval honnan van a pénz?
Az kiderül, hogy nem szedd védelmi pénzt, és becsületes fiúcska.
 
Emberek! Irány bodzát termelni és vasat keresni a Bakonyban!

Szólj hozzá!

Szavazati jog

2009.02.18. 10:46 egyhazafi

 

Szeretnék még többet adózni, hogy még több segélyt tudjanak adni!
És szeretném, ha a segélyt egyenesen tömény ital és cigaretta és rugóskés formájában, diszkontáron adnák oda a cigányoknak, ne is kelljen elmenni, elkölteni a pénzt a „kizsákmányoló” magyar kisboltjában!!!
És persze, a többmillás kocsik törlesztését / megvásárlását is átvállalnám, mert szegényeknek csak havi 80.000 a segélye, és a 20-30 millás verdát fenn kell tartani!
 
Mellesleg! Ezek miért is szavazhatnak???
Csak azok szavazhassanak bármilyen választáson, aki büntetlen előéletű (semmit sem követett el, rablást, lopást sem soha!!!), akinek legalább szakmája van és munkaköteles idejének 80 %-át bejelentett állásban töltötte! Így már nem lesz olyan fontos egy kormánynak sem a cigány integráció!
 
Szóval ezeknek adunk segélyt, és ezek szavazhatnak mint Magyar Állampolgárok
 
 
A  Magyarokat megölik, ugye?
2007.

március
: egy 26 éves cigány fiatalember Polgáron alaposan leitta magát

a szociális segély fölvételét követően, majd ordítozva hazafelé indult.

Egy útkereszteződésnél ráordított egy idős kerékpárosra, ám az nem állt

meg. A cigány fiatalember utánaszaladt, lerántotta a bicikliről, és

többször fejbe rúgta. Az idős férfi belehalt sérüléseibe.

2007. húsvét hétfő: Bakson egy 19 éves cigány fiatalember agyonverte és kirabolta a 99 éves Lajos Piroskát.

2007. június 23.: egy 23 éves dunakeszi illetőségű cigány nő cigarettát kért

egy idős asszonytól Újpesten, s mert nem kapott, dühében agyonszúrta a

hölgyet.

2007. június 24.: Ózdon egy 49 éves cigány férfi agyonvert és kirabolt egy 90 éves bácsit.

2007. szeptember 27.: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén három cigány

fiatal agyonverte és kirabolta a település egyik kocsmárosát.

2007. november 8.: Gyálon két cigány fiatal összerugdosott és kirabolt egy

103 éves nőt, aki csodával határos módon túlélte a brutális támadást.

2007. november 11.: nem volt ilyen szerencséje annak a 93 éves asszonynak,

akit Szalonnán vert agyon és rabolt ki egy cigány fiú.

2007. november 18.: Gadnán egy 88 éves nénit erőszakolt meg és rabolt ki egy

21 éves cigány fiatal. A gyilkos ezen felül összeszurkálta áldozatát,

kinyomta a szemét, baltával széthasította a fejét és levágta a lábát.

Megélhetési bűnözés?

2007. december 8.: a mátészalkai Luca

Bisztró tulajdonosa zárórakor már nem akart kiszolgálni egy részeg

cigány férfit, aki ezért telefonon odahívta barátait. A baseballütőkkel

érkező banda leütötte a kocsmárost, vasvillát döftek bele, majd

szétverték az ivót és a tulajdonos autóját is.

2008. február 6.: Tarnabodon három cigány fiatal - hosszabb ideje tartó fenyegetőzés és

többszöri fosztogatás után - agyonverte és kirabolta a 67 éves Balogh Lászlót.

2008. február 22.: Jászberényben egy 85 éves asszonyt vert agyon és rabolt ki egy 32 éves cigány férfi.

2008. február 22.: Mátraszőlősön egy ágyhoz kötött bácsit rabolt ki egy

cigány fiatal, aki rágyújtotta az ágyneműt a magatehetetlen idős

emberre.

2008. február 23.: Tarnaörsön egy 80 éves asszonyt erőszakolt meg és rabolt ki egy 20 éves cigány fiatal.

2008. február 23.: Nyírvasváriban két cigány tört be egy idős asszony házába, fojtogatták, megkötözték, majd kirabolták.

2008. március 10.: Gyöngyösön egy cigány család brutálisan összevert egy

doktornőt a városi kórházban, mert nem akarta befektetni a család egyik

nőtagját az intézménybe, hanem járóbetegszakrendelésre küldte.

2008. március 14.: 3. 200 forintért kellett meghalnia annak a 74 éves ceglédi

néninek, akit saját tanyáján ölt meg és rabolt ki két cigány férfi.

2008. március 19.: Tornyospálcán két cigány fiatal betört egy 54 éves asszonyhoz, megverték és megerőszakolták.

2008. március 22.: Hajóson egy 37 éves cigány férfi betört egy 59 éves asszony házába, megverte, majd elrabolta arany ékszereit.

2008. április 11.: Jászladányban egy 47 éves önkormányzati dolgozót szúrt

nyakon egy törött pohárral egy cigány férfi, mivel úgy vélte, a

helyhatóság nem foglalkozik kellő odafigyeléssel személyével.

2008. április 16.: Somogyzsitfán egy 77 éves asszonyt gyilkoltak meg és raboltak ki cigány fiatalok.

2008. április 19.: Vásárosnaményban két cigány fiatal agyonvert és kirabolt egy 69 éves férfit.

2008, április 19.: Kiskunhalason egy 34 éves cigány férfi betört egy 52 éves asszonyhoz, brutálisan megverte és kirabolta.

2008. április 22.: a Somogy megyei Öreglak-Barátihegyen két cigány férfi

vasvillával támadt egy juhászra, mert annak birkái az út mentén

legelésztek, és ez zavarta a támadókat.

2008. május 2.: Hajdúhadházon a bocskaikerti vasútállomás közelében öt cigány fiatal rabolt ki egy idős hölgyet.

2008. május 4.: ugyanez a banda brutálisan megvert és kirabolt egy 67 éves

asszonyt, majd a bűncselekmény után alig egy órával egy kerékpárost

hagytak helyben és fosztottak ki.

2008. május 6.: Dormándon egy cigány nő fojtogatta gyermekei tanárnőjét, mert az rászólt a tanulókra.

2008. november 23.: Kiskunlacházán egy 14 éves kislányt este hazafele menet

megtámadott 6 cigány, megerőszakolták, majd megyilkolták, és a meztelen

holttestét az út mellé hajították.


Szerinted sincs cigánybűnözés???
Bevezethetnénk a szemet szemért állapotot kicsit durvábban. Megölnek cigányok egy kislányt. A magyarok végezzenek ki 10 cigánylányt (úgy is azok ellik a naplopó utódokat. Nem kár értük)

 

Szólj hozzá!

Hitelt hitelre

2009.02.16. 11:43 egyhazafi

"A cseh kormányfő a szlovák kormányfővel közös tévévitán beszélt arról, hogy akár az euróbevezetést is elhalasztják, de megmentik a munkahelyeket. Hitelt meg nem vesznek fel, mert nem hagyhatnak adósságot a gyermekeikre.

A cseh és a szlovák miniszterelnök is elutasítja a nemzeti protekcionizmust, szerintük az ilyen intézkedések a közös uniós szabályok megsértését jelentik.

"Ha bárki bármit megsérthet, akkor nem értem, miért van szükség az Európai Unióra" - jegyezte meg Robert Fico a szlovák televízió vitaműsorában vasárnap este, ahol együtt szerepeltek Mirek Topolánek cseh kormányfővel.

A cseh kormányfő nem zárja ki, hogy a válságellenes intézkedés-csomagról szóló szavazást esetleg összekapcsolja kormánya további sorsával." (Index.hu)

Nem hagyhatnak adóságot a gyermekeikre!

Kedves magyar politika! Ez a mentalitás hol van a magyar hozzáállásból a jövőre nézve?

Igaz akkor nem lehet összeharácsolni milliárdokat a saját ivadékaik részére.

Adjátok el az országot, nem kell törődni a múltal és a jövővel.

Dobó, Széchenyi, Kossuth sírna ha látná mi maradt az országból.

Ezért ontották elődeink vérét?

 

Szólj hozzá!

Egy kis plusz a hétvégéhez.

2009.02.12. 14:47 egyhazafi

...Nos, Ernő írása alapján úgy érzem, viszonylag fontos pár sorban nekem
is megírnom a gondolataimat mindezzel kapcsolatban. Tetszeleghetnék az
"én előre megmondtam" szerepben, hisz már hosszú évek ezer levelezése
kapcsán háborogtam minderről, de mindez felesleges - nem kellett nagy
jóstehetség ahhoz, hogy az ember előre lássa, hova vezet az a kettős
társadalmi folyamat, ami az utóbbi 15-20 évben végbement. Jelzem, ez
csak az előkapu, amit most látunk, ezek a folyamatok érdemi reakció
híján csak extrém módon szaporodnak és durvulnak majd.

Nyilván az első gondolata mindenkinek az, hogy akasszuk fel, illetve
lőjük le az elkövetőket, ami minden kicsit is teljesen jóérzésű
embernek teljesen természetes reakciója. A probléma viszont ennél
sokkal mélyebbre vezet - azzal, hogy ezen a 2 (3? 30?) mocskos bűnözőn
elégtételt veszünk, még nem oldjuk meg a fél ország problémáját,
akiket (mint az Noé leveléből is kiviláglott) napi szinten érnek ilyen
szintű erőszakos bűncselekmények.

Nézzük, melyek azok a tényszerűségek, amelyeket figyelembe kell
vennünk, mielőtt megoldáson gondolkodunk:

1. Létszám Magyarországon jelenleg 800 ezer és 1 millió fő közé
becslik a magukat romának valló emberek számát. A hihetetlen mértékű,
exponenciálisan felívelő gyermekszületési számuknak köszönhetően
jelenleg a 8 éven aluli gyerekek több, mint 60%-a roma családban
születik - csak hogy vizualizáljuk ezt az a'la objektíve és
népességarányosan is megdöbbentő adatot, ez azt jelenti, hogy
statisztikailag 2 roma szülő 12 gyermeket hoz világra, amíg 18 nem
roma szülő 8at! Mindez természetesen akkor lenne igaz, ha párhuzamosan
cserélődő népességről lenne szó, de természetesen nincs - a roma
"családok" általában 14-15 éves kor környékén vállalják az első
gyereket, míg a nem roma népességnél ez 26-29 éves kor környékén
várható statisztikai átlag alapján. (Demográfiai értelemben tehát
gyakorlatilag fele a két ciklus egymásnak.)
Azaz a jelenlegi kb. 10%-os népességük (ha nagyvonalúan számolunk 10
milliós teljes lakosságszámmal) a jelenleg rájuk jellemző demográfiai
alapíven 5 éven belül 18%, 10 éven belül 31% lesz, kicsit több, mint
14 év múlva pedig meghaladja az 50%-ot.
Eddig a számok. Hogy kicsit ízlelgessük, ez azt jelenti, hogy akinek a
közelmúltban született kisgyermeke, ő mikorra középiskolába megy majd,
addigra minden második ember cigány lesz az országban. Minden második!

2. Anyagi körülményekAzon magukat romának valló állampolgárok száma,
akik adófizetési kötelezettséggel járó munkaviszonnyal rendelkeznek,
2006-os APEH statisztikai adat alapján 26000 fő. Ez a durván
egymilliós cigányság kevesebb, mint 3%-a.
Roma állampolgártársaink legfőbb megélhetési forrása hivatalosan ennek
megfelelően a szociális juttatások (segélyek, pótlékok,
rokkantnyugdíjak, stb.) - a valóságban természetesen mindezt szorgosan
kiegészítik autórádiók, alufelnik, lerabolt erdők, vasúti és
vízgazdálkodási fémberendezések, közúti fémtárgyak (tábláktól
jelzőlámpán át csatornafedélig), feszítővas segítségével megvásárolt
tv-k, dvd-lejátszók, s gyakorlatilag MINDEN, ami nincs 1500 méter
mélyen a föld alatt betonba öntve ÉS nem őrzi egy csapat fegyveres őr,
közvetlen közelről.
A szociális juttatások közül nyilván a legkönnyebben befolyásolható a
gyerekszám - ergo "megélhetési gyerekvállalásról" beszélünk ezen
népcsoport esetében. Amint a roma kölyök járni és beszélni tud (ez
utóbbi nem alapfeltétel), már ki is van csapva az utcára, hogy keresse
meg magának, amit enni akar. A "szülők" (ha egyáltalán morális
értelemben használhatjuk ezt a szót) a gyerekek után járó segélyeket
felélik, a maguk céljaira fordítják, általában a pénzügyi
infantilizmus létező legalacsonyabb színvonalán - eljátékgépezéstől a
kocsmázásig. Közismert a "több gyerek - több segély" életmódjelszó
cigányéknál, amit a "megélhetési bűnözés" áljelszava alá bújtatott
köztörvényes bűncselekmények (fosztogatástól a rablógyilkosságig)
eredményei egészítenek ki.
Bármely formában próbáltak központi kormányzati vagy regionális
programok keretében anyagi segítséget nyújtani nekik, az összes
program kudarcba fulladt - a borsodi önkormányzat lakásépítő
programját, ahol kulcsrakész vadonatúj önkormányzati lakásokat kaptak
a cigánygettó egy részének felszámolásáért cserébe, mindenki hallotta
minden bizonnyal; 3 hét múlva se nyílászárók, se csaptelepek, se
parketta nem volt sehol, minden szétszedtek és eladtak, még annyit sem
voltak képesek felfogni, hogy ha eladják az ablakot, akkor télen majd
hideg lesz.

Az ország jelenlegi katasztrofális gazdasági helyzetében kiemelkedő
mértékben szerepet játszik az a hatalmas szociális teher, amit mindez
az ország nyakába rak. Erről ezer alkalommal beszéltünk már, nem
akarom magam ismételni - a régiónkban, de az egész EU-ban is példa
nélküli, mérhetetlen nagyságú munkáltatói járulékterhek, a hatalmas
adóterhek, TB- és nyugdíjjárulékok mind, mind annak köszönhetőek, hogy
a túloldalon az állam ezeknek az embereknek nettó értelemben
kifizetéseket teljesít, hónapról hónapra, évről évre, egyre duzzadó,
hatalmas összegben.

3. Jogi környezet A jogkövetés és a jog retorziókkal történő
betartatása soha nem látott mélyponton van az országban. Ennek
elsősorban két fő okát látom: 1. a BTK mindenféle álliberális eszme
(fantazmagória?) és nemzetközi filozófiai irányvonal mentén történt,
hosszú évtizedeken át történt megcsonkítása, lebutítása, szoftosítása
és 2. az ezt betartani hivatott rendőri állomány a.) jogkörének és
cselekvési lehetőségének, valamint b.) felszereltségének, eszközeinek
és legfőképp látszámának szinte sehol máshol nem tapasztalható
végletekig történő kurtítása.
Az a tény, hogy 5-6 falura jut egy körzeti megbízott, napi 30 km-nyi
távra engedélyezett benzinlimittel, miközben az 5 falu távolsága
légvonalban is több egymástól, mind 30 km, vagy az, hogy
cigánycsoportok nyíltan rátámadnak rendőrökre, fizikálisan az életükre
törve, érdemi retorzió nélkül, az saját meglátásom szerint
elfogadhatatlan és tarthatatlan - akárcsak az, hogy egy fiatal lányt
elhurcoló, fához kötöző, megerőszakoló, majd benzinnel elevenen
felgyújtó cigányállat 8 év letöltendő szabadságvesztést kapjon,
miközben illegális szoftverhasználatért is 5 év szabható ki ugyanebben
az országban.
Hogy ez miért alakult így, annak ezer oka van, amelyeken lehet
vitázni, csak nem érdemes. A végeredmény egy ostoba, átgondolatlan,
áljelszavak mentén összefirkantott jogszabálygyűjtemény és egy puha,
megfélemlített, eszköz és emberanyag híján érdemben cselekvésképtelen
szervezet.

4. Szociális sajátosságokMuszáj tényszerűségében jelezni azt a tényt,
hogy hiába próbálja az összes polkorrekt média "magyar állampolgárnak"
beállítani ezt a népréteget, látni kell, hogy egy sajátos és a
klasszikus magyar értékrend alapelveitől is gyökeresen eltérő
szubkultúráról van szó, amely teljesen különböző és egyedi motivációk
mentén mozog és fejlődik. Ennek sarkköve az a kirekesztő rasszizmus,
ahogy a cigány tekint a fehér emberre, a "gádzsóra", akit egy az
egyben alacsonyabb rendűnek tart - a gádzsót bántalmazni, fosztogatni,
megölni nem hogy nem bűn, hanem dicsőség. Sarkköve az, hogy a
büntetett előélet, a börtönviseltség egyenesen dicsőségnek számít -
egyik oldalon életvitelben sem jelent változást, tekintve a jó
ellátási körülményeket (nincs munkakötelezettség, van ellenben napi
háromszori meleg étkezés, fűtött lakóhely, szórakozási lehetőség,
stb.), másik oldalon pedig ismeretségekre, kapcsolatokra lehet szert
tenni, amiktől csak "rajabb csávó" lesz a delikvens. (Szintén mki
hallotta már a "három év? mi'a? leüli a vécén!" s a "bemísz tesvír
zsugázni meg gyúrni, ingyér!" klasszikusokat, gondolom.)
A kötelezettségként végzett munka, a társadalmi együttélés alapköve
kifejezetten alacsony szintet jelöl, náluk ez a "paraszt" feladata, a
cigány ehhez túl büszke ember. A "raj csávó" rangját négy fő dolog
szabja meg: a gyerekeinek a száma, az anyagi helyzete, a fizikális
ereje és a börtönviseltsége. Minél több van bármelyikből, annál inkább
"sukár" a "more".
Amíg ezt nem értjük meg, azt sem fogjuk megérteni, hogy miért
teljességgel lehetetlen a roma társadalom integrációja a klasszikus
modern társadalomban, amely a gondoskodó család-tanulás-munka-jólét
linearitáson mozog. Most, 2009-ben már 20 éve nő az a generáció, aki
1989 óta, a KMK fogalmának megszűnése óta nem látta se a szüleit, de
az újonnan születettek már a nagyszüleit sem dolgozni - s ezt nemhogy
nem követendőnek, de kifejezetten sértőnek, megvetendőnek tartja.

Ez a négy pont az, amelyet figyelembe kell vennünk, ha a
"cigánykérdésről" beszélünk, és megoldást akarunk kínálni.

Az én megoldási javaslatom rövid, velős és kivitelezhető - azt sajnos
világosan látom, hogy nincs egyetlen politikai erő sem, aki ezt
felvállalná: nem bonyolult belátni, hogy már most 1 millió potenciális
szavazót vesztene mindezzel. (A népképviseleti demokrácia emígyen is
tökéletesen modellezhető cselekvésképtelenségéről most kivételesen nem
is ejtek szót.)

Ha úgy tetszik, programom alappillérei kb. a következők lennének így
első szuszra:
1. ÁFA-terhek drasztikus növelése - ezzel párhuzamosan az SZJA és
járulékterhek drasztikus csökkentése. A forgalomarányos adófizetés a
legklasszikusabb és egyben talán legigazságosabb adófizetési fajta:
nem foglalkozik a pénzek eredetével, de minden fogyasztó (függetlenül,
hogy adófizető közalkalmazott, vagy kurvákat futtató utcai cigány)
kénytelen megfizetni. Mindannyian jól ismerjük az aranyláncos, suhogós
nike-melegítős Mercis cigány kategóriáját (a veszprémi kéziseket is
ilyenek szúrták le, btw) - ők is kénytelenek lennének megfizetni ezt
minden boltban, éppúgy, mint bárki más, míg az egekig emelt SZJA-t az
életben be nem lehet vasalni a kapualjban futtatott kurvák után.

2. Szociális támogatások nettó kifizetés helyett adókedvezmény alapra
történő helyezése. Ez hosszú évek óta a legbevettebb gumicicám, s
értetlenül állok előtte: bemondásra, puszira adunk oda pénzt
embereknek úgy, hogy semmit nem várunk el cserébe Gyereket vállalni,
pláne ilyen nyúl-szerű ütemben, nemhogy nem kötelező, de még csak nem
is jogosultság! Gyereket az vállaljon, aki el tudja tartani -
hangsúlyozom, ez az alapigazság ismeretlen kategória a roma
társadalomban!
Támogassuk azokat a családokat, akik gyereket vállalnak, mert a jövő
nemzedék biztosítania kell az országnak - de azokat a szülőket
támogassuk, akik maguk is tesznek mind az országért, mind a
gyermekeikért. Tiszta kép a megoldás: SZJA-kedvezmény gyerekek után.
Letisztítja a viszonyokat: akkor vállalj gyereket, ha van munkád és el
tudod tartani, s ha van munkád, mi támogatunk adókedvezmény
formájában, hogy még biztosabban el tudd tartani őt.

3. A BTK drasztikus szigorítása, ezen belül is első körben és lehető
leggyorsabban a halálbüntetés visszaállítása. Az élet elleni és a
magántulajdon elleni erőszak büntetési tételeinek drasztikus
szigorítása, a ténylegesen letöltendő életfogytiglan bevezetése. A
büntetésvégrehajtási intézetekben a kötelező 8 óra közmunka
bevezetése, ellenszolgáltatás nélkül. (Ma naponta 6.000 HUF-ba kerül
egyetlen elítélt eltartása az államnak!)
A magántulajdon feletti rendelkezésben az angolszász országokra
jellemző "az én házam az én váram" elv bevezetése, területen belüli
korlátlan önrendelkezési jogkörrel. (Gondoljunk bele abba az abszurd
ténybe, hogy ha ma este hazatérve azt látom, hogy egy vadidegen épp a
házimozit pakolja fel a lakásomban és én nemtetszésemnek hangot adva
alkalasint úgy pofánrúgom, hogy eltörik az orra, még ő jelenthet fel
könnyű testi sértésért!)
A büntethetőségi életkorhatár utóbbi évek tendenciáinak megfelelő
leszállítása 14, illetve 18 évről egységesen 10, illetve 12 évre. (A
betöréses lopások tényszerű elkövetői a jól bevált roma logika alapján
mind gyermekkorúak, ergo egyáltalán nem büntethetőek, de pl. a Blaha
Lujza téren egy felnőttet combon szúró 12 éves cigánykölyökre is
alighanem sokan emlékeztek.)

4. A rendőrség állományának nagy léptékű növelése, javadalmazási
rendszerének továbbfejlesztése (alapfizetésének és pótlékainak emelése
és stabilizálása), gépjárművekkel, üzemanyaggal, korszerű technikai
eszközökkel és legfőképp érdemi önvédelmi eszközökkel (ruházattal és
fegyverekkel) való ellátása. (Erre a célra nem 2 Mrd HUF-ot kell erre
fordítani, ami a politikai PR szintjén mozgó álreagálás volt a
napokban a kormány részéről, hanem ennek a sokszorosát!) A helyi
szerveződésű polgárőr egyesületek állami támogatása, rendőrséggel való
együttműködésének jogi és technikai úton történő elősegítése, adott
esetben megfelelő jogkörrel történő felruházása...

 

Szólj hozzá!

Hihetetlen

2009.02.11. 12:57 egyhazafi

Végre. Valaki lemerte írni az igazságot egy napilapba. Nem csak blogok irogatnak arról, ami ebben az országban folyik.

 

 

Gratulálok Bayer Zsolt!

"S akkor most megkérdezem: ez hogyan történhet meg? Az Egyesült Államokban, ha a rendőr megállítja az autómat, addig nem szállhatok ki, míg ő erre engedélyt nem ad. A kezemet jól látható módon a kormányon kell tartanom, és ha csak egyetlen félreérthető mozdulatot teszek, rám fogja a pisztolyát. Ha pedig megtámadom, gondolkodás nélkül agyonlő. Ha egy vízi pisztollyal támadom meg, akkor is. Mi az, hogy egy húsz-harminc fős csoport ásókkal meg kapákkal fenyegeti a rendőröket, ráadásul azért, mert azok elő akarták állítani egy körözés alatt álló hordatagjukat? Miképpen eshet meg ilyen 2009-ben Európa kellős közepén? Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset? Hát hol élünk mi, a szentségit neki!!!
Itt élünk.

Itt élünk, ahol ha egy közismert cigány bűnöző család házára molotov koktélt dobnak, akkor a rendőrség tíz perc múlva milliókat ajánl fel annak, aki a tettesek nyomára vezeti őket. De ha egy magyar kislányt megerőszakolnak és meggyilkolnak brutálisan, akkor nem ajánlanak fel egy büdös vasat sem. Azt hazudják, azért nem, mert rengeteg nyom maradt az elkövetők után, és mindjárt elkapják őket. S eltelt azóta három hónap… És nincsen tettes.

Itt élünk, ahol a lincselő állatokat három év alatt sem sikerül elítélni, sőt, az egyiket már haza is engedték, mert letelt az előzetesben tölthető ideje. Ott élünk mi, ahol egy lincselő állat most otthon van, zabálja a jó simbáló pörit, és nagyokat röhög a hülye "magyar parasztokon" a gádzsókon. És ha így megy tovább, akkor szép lassan haza megy az összes állat. És majd elterjed közöttük, hogy magyart lincselni remek szórakozás, és nincsen mitől tartani, az előzetesben jó meleg van, meg napi háromszori meleg étel, aztán úgyis mindenki mehet haza, Isten hírével.

Itt élünk mi, ahol halálra szurkálnak egy román mackót, aki életében nem ártott a légynek sem. Aki kiváló sportoló volt. Aki nem csinált semmit. És életveszélyesen megsebesítenek egy szerb és egy horvát fiút, akik szintén nem csináltak semmit, és ugyanolyan kiváló sportemberek voltak. Ha életben maradnak, pályafutásuknak akkor is vége. Mindezt Veszprém belvárosában. Egy elegáns szórakozóhelyen. Aztán nézzük a földet, és azt mondják a rádióban, hogy ismeri a várost ezt a bandát, mert évek óta terrorizálják a környéket. Igen? És akkor miért vannak szabadlábon, kérdezem én. Sőt, van egy sokkal jobb és relevánsabb kérdésem is: miért vannak még életben? És miért szűri foga között a rendőr a szót, hogy tudjuk kik voltak, tudjuk, hogy cigányok voltak, csak nem mondhatunk semmit?

Miért olyan nagyon bátor és nagyon határozott a magyar rendőrség, ha hatvan meg hetven éves öregasszonyokat kell összeverni egy békés tüntetésen, meg fiatalemberek szemét kell kilőni azonosítószám nélkül, és miért tojja össze magát minden rendőr, ha ki kell menjen a cigánysorra, gyilkos meg rabló állatok közé?

Hát most tényleg elég volt!
Most betelt a pohár! Most a velünk élő tisztességes cigányokon a sor legelébb. Most fogják magukat, az összes cigány értelmiségi, meg cigány szervezet, meg cigány önkormányzat, meg az összes nyomorgó de becsületes cigány, és azonnal adjon ki egy nyilatkozatot, melyben kijelentik: semmi közük a velük azonos etnikumból származó gyilkos és rabló és lincselő és tanárverő állatokhoz. Semmi közük azokhoz, akik felrúgták az együttélés és emberség minden parancsát. Jelentsék ki, hogy nincsen megélhetési bűnözés, de igenis van egyre brutálisabb cigánybűnözés, és ők ezt nem hajlandók eltűrni.

Jelentsék ki, hogy velünk együtt követelik a zéró tolerancia azonnali bevezetését. Minden faluban, az összes cigánysoron a becsületes cigányok haladéktalanul menjenek be a legközelebbi rendőrőrsre, és adják rendőrkézre a velük élő bűnözőket. Tegyenek feljelentést, vagy vigyék is be mindjárt a közéjük furakodott, közöttük bujkáló és őket veszélyeztető állatokat.

Az SZDSZ azonnal kérjen bocsánatot a magyar társadalomtól, hogy szemforgató, hazug és farizeus politikájával jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a dolgok idáig fajuljanak. Tegye ezt azonnal az MSZP is. Draskovits mondjon le. Remek értelmiségieink írjanak nyílt levelet, amelyben megkövetnek bennünket, amiért a Zámolyon gyilkoló cigányok pártját fogták és segítettek nekik abban, hogy egészen Franciaországig meneküljenek, megúszva így a jogos büntetést. Térden állva kérjenek bocsánatot, amiért rasszista hírébe keverték a magyar nemzetet aljasságukkal és ostobaságukkal. S tették ráadásul mindezt egészen pitiáner politikai okokból.

Ezzel párhuzamosan a rendőrök kapjanak tűzparancsot, ha bármilyen támadás éri őket, miközben munkájukat végzik. Rendőrt soha többé ne lehessen meghurcolni azért, mert kimondta az igazat, vagy mert a munkáját végezte. Erősítsék meg a rendőrséget, hozzanak létre azonnal falurendőrséget, nem lehet többé Magyarországon olyan település, ahol nincs állandó rendőrőrs, legalább két rendőrrel.

A falusi rendőrök kapjanak lakást és plusz járandóságokat. A kormány jelentse ki, hogy nincs többé megélhetési bűnözés, nincs többé értékhatár, meg efféle marhaságok. De van zéró tolerancia. Aki ellop egy tyúkot, kapjon két évet. Ha másodszor is ellopja, kapjon tízet, mint visszaeső. New York-ból így lett a világ egyik legbiztonságosabb városa.

Akit pedig pusztán bőrszíne vagy származása miatt bántalmaznak, a bántalmazónak éppúgy nincs semmiféle kegyelem és felmentés. A zéró tolerancia visszafelé is érvényes!

(p.s.: Ha pedig ezt a 15-20 gyilkos állatot nem kerítik kézre nagyon hamar, akkor baj lesz… Nagyon nagy baj. És nem a többségi társadalom lesz a hibás és a vétkes. S ha kézre kerültek ezek az állatok, akkor nincs ám három éves per, meg százezer oldal perirat, meg a szar kenegetése, hogy ki rúgott és ki szúrt. Életfogytigot az összes állatnak, aki szombat este ott volt! Betelt a pohár!) "

Teljes cikk http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=159771

Nevetséges, hogy a kormányfő kikada azért mert valaki igazat ír.

Remélem az ő rokonai közül is megkéselnek egyet a cigányok. Utána megnézném lenne tolerancia meg onbutszman?

 

Szólj hozzá!

Gyurcsány Ferenc remek Ötlete

2009.02.03. 11:37 egyhazafi

"Utóbbi ügyben így a kormány azt javasolja, hogy kurtítsák a parlament létszámát 199 fősre: 176 honatyát listán, egy fordulóban választanának a megyékből, 23 főt pedig a mandátumot nem eredményező megyei szavazatokkal, országos listán emelnének be a Házba" (Index.hu)

Végre a miniszterelnök PR csoportja kitalált valamit, ami kicsit megrázza és lenyugtatja a kedélyeket.

Erősen kétlem, hogy ezt véghez viszik. 20 év alatt nem sikerült a honatyáink számát csökkenteni.

Miért lenne ez most másként?

"Ami a sokat vitatott képviselő díjazást illeti, Gyurcsány azt szeretné, ha a honatyák díjazása közvetlenül a nemzetgazdasági átlagkeresethez kötődne, alapilletményük a KSH által közzétett átlag háromszorosa lenne" (Index.hu)

Azt viszont el tudom képzelni, hogy látszólag kevesebben ülnek majd a parlamentben, de a megbízott "szakértők" száma rohamosan nőni fog. És azok nem az átlagember fizetésének 3 szorosát fogják kapni! Különben hol találna munkát a sok semmirekellő, naplopó politikus?

Sehol!

 

 

 

Szólj hozzá!

Tudta-e Ön

2008.11.20. 13:09 egyhazafi

 

Tudta-e Ön nagysikerű gyűjtemény
 
- hogy a parlamenti képviselők összesen havi 360 millió forint fizetést kapnak a büdzséből?
- hogy hazánknak évente több mint
10 milliárd forintjába kerülnek a politikusok?
- hogy a legjobban kereső mezei képviselők havonta 1,5 millió forint fizetést kapnak?
- hogy hazánkban mintegy 40 ezer politikus van?
- hogy 36 kormánytagot tartunk el?
- hogy a 386 parlamenti képviselő eredetileg a történelmi Magyarországot képviselte, nem a jelenlegit, amely csupán harmada a Trianon előttinek?
- hogy közel 34 ezer polgármester,
önkormányzati képviselő,
valamint fővárosi és megyei képviselő van, akiket a közvagyonból tartunk el?
- hogy a nemzeti és etnikai kisebbségek „parlamentjének” 399 fizetett kisebbségi képviselője van?
- hogy a képviselők jelentős része gyakorlatilag semmilyen munkát nem végez, a parlamentben ülő honatyák közül nem egy akad, aki évek alatt mindössze egyszer szólt hozzá valamihez?
- hogy Toller Lászlónak (MSZP) eddig
12 millió forint
munkadíjat utaltak ki,
miközben kómában fekszik, ergo dolgozni sem tud?
- hogy Rogán Antal (Fidesz) úgy vett fel rendszeresen adómentes szállás-költségtérítést Budapesten, hogy volt saját lakása a fővárosban?
- hogy Szili Katalin (MSZP) úgy kapott útiköltség-térítést, hogy a Köztársasági Őrezred utaztatja, amúgy is állami pénzen?
- hogy miközben a képviselők adózatlanul veszik fel évek óta a sok száz millióra rúgó „költségtérítéseket”, Európában Magyarországon a legmagasabbak a béreket terhelő adók és járulékok?
- Lengyelországban 10, Csehországban 18, míg Szlovákiában 26 százalékkal nagyobb a nettó bér, mint Magyarországon? Ez a családi kedvezményekkel további 8-10 százalékkal emelkedhet. Franciaországban egy közepes jövedelmű, házas, két gyermeket nevelő dolgozótól mindössze 7 százalékot von le az állam, míg nálunk akár 40-50 százalékot is.
- Ön szerint mennyi kárt tudnak még okozni hazánknak a politikusok?
 
A nagy kérdés:
- Minek fizetek adód?
 
A cigányokat és az ingyenélő politikusokat támogassam? Nem többé nem fizetek adót. És még kevesebbnek kell még többet ellátni. Gratulálok a politikai elitnek. Megvilágosodtam. Tőlem többet pénzt nem kaptok, a segélyeket viszont felveszem egytől egyik.
 
Miután mindenki megvilágosodott és senki nem fizet adót, akkor miből fogjátok eltartani azt a régen becses országot?

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása