HTML

Ébredj Magyar

A jelenlegi magyar visszásságok összegzése. Ötleteket várok a problémák megoldására. Küldjetek a témába vágó nem említett történeteket.

Friss topikok

  • stepy: Meg itt is: stepy.blog.hu/2009/03/29/kulfoldi_media_magyarorszagrol_megdobbento_jelensegek_i_resz#... (2009.04.01. 21:08) Érdekes elmélet!
  • sanya18: "Rekordmértékben csökkent augusztusban az amerikai háztartások hitelállománya a Fed által publikál... (2008.10.08. 23:15) Vége az álomnak
  • sanya18: A többi gondolatoddal amugy nagyrészt egyetértek. Ez ritka :D Itt ott azért szívesen hozzáfűznék p... (2008.10.08. 11:47) Miért tart az ország ott, ahol tart?!

Linkblog

Vége az álomnak

2008.10.08. 08:30 egyhazafi

Íme. A nagy amerikai álom is végetér egyszer.

http://spontan.blog.hu/2008/10/06/legvarak_hitelbol

Évtizedekig mesterségesen fent tartották a jólétet, de ez is végetért.

Azt hitték a fogyasztás folyamatosan növelhető, ezzel a gazdaságuk mindig az egekben lehet. A hitelek is elfogynak egyszer és vissza kell fizetni.

A fogyasztói társadalom is megdőlt. Néhány bank csődje megingatta a nagy és legyőzhetetlen USA-t.

Remélhetőleg a magyar emberek észhez kapnak és belátják nem lehet kis királyként élni hitelekből.

Inkább szerényebb körülményeket, de biztonságot kell adni egy családnak.

Személy szerint örülök, hogy a sok nagyképű amcsinak is vissza kell venni a dorbézolásból. Lassan ők is elkezdhetnek spórolni és odafigyelni mit vesznek meg, és mit nem.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ebredjmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr68702356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanya18 2008.10.08. 23:15:28

"Rekordmértékben csökkent augusztusban az amerikai háztartások hitelállománya a Fed által publikált statisztikák szerint, mivel az amerikai fogyasztók "hiperűrsebességgel" fizetik vissza hiteleiket. A szezonálisan kiigazított adatok szerint az állomány 7.9 milliárd dollárral csökkent, így 3.7%-kal alacsonyabb az egy évvel ezelőtti értéknél."

És:

"A folyamat reálgazdasági hatása ugyanakkor súlyos lehet, hiszen az amerikai fogyasztás vélhetően tovább drámai lassulás elé néz a források elapadása miatt. Nem véletlen, hogy tegnap számos autógyárról látott napvilűgot, hogy visszafogja, késlelteti, leállítja termelését..."

Ez azért nagyon nagyon összetett kérdés. Bár lehet pont nem a jelenlegi bankárokat kéne kérdezni róla :D
süti beállítások módosítása