HTML

Ébredj Magyar

A jelenlegi magyar visszásságok összegzése. Ötleteket várok a problémák megoldására. Küldjetek a témába vágó nem említett történeteket.

Friss topikok

  • stepy: Meg itt is: stepy.blog.hu/2009/03/29/kulfoldi_media_magyarorszagrol_megdobbento_jelensegek_i_resz#... (2009.04.01. 21:08) Érdekes elmélet!
  • sanya18: "Rekordmértékben csökkent augusztusban az amerikai háztartások hitelállománya a Fed által publikál... (2008.10.08. 23:15) Vége az álomnak
  • sanya18: A többi gondolatoddal amugy nagyrészt egyetértek. Ez ritka :D Itt ott azért szívesen hozzáfűznék p... (2008.10.08. 11:47) Miért tart az ország ott, ahol tart?!

Linkblog

Haladni, haladni előre.

2011.07.27. 12:52 egyhazafi

A jelenlegi 2011 –es Magyar államadóság 21 048 milliárd forint.

Ez egy szép nagy szám. Igaz eltörpül az USA 14.300 Milliárd DOLLÁRos számához képest.

Azonban, ha az USA hadereje 3 napra leállna az adóság 34% al csökkenhetne.  

Mivel Magyarországnak nincs ilyen lehetősége az adóság nagymértékű csökkentésére, más megoldáson kell gondolkodni. Ami létezik és nem is elrugaszkodott a valóságtól. Annyi kellene, hogy a kormány végre rájöjjön, amit több külföldi elemző is állít gyökeres változás nélkül nem mehet a szekér tovább.

1.

A szociális juttatásokat a jelenleginél is sokkal visszább kell venni. A közmunkások alkalmazása, családi pótlék megvonása bizonyos iskolai hiányzási szint után csak a kezdet.

Oda kell figyelni azokra, akik gyerekszülésből, sérült gyerekek szüléséből akarnak megélni. Nem egy két helyen lehet látni, hogy terhes anyukák a kocsmában -nem isznak- vedelnek, dohányoznak. Amikor valaki felmeri hívni a figyelmüket ennek a tevékenységnek a magzatra való negatív hatására. Közlik, hogy pont ez a cél, mert ha a gyermek sérülten születik, magasabb a segély mértéke. Ami szörnyű! Hihetetlen egyesek mit meg nem engednek maguknak. Az ilyen magatartást miért nem lehet börtönnel fegyelmezni?

Szóval az ilyen egyéneket kellene első kőrben kiszűrni.

2.

Drasztikusan növelni kellene az idegenforgalom mértékét. Ehhez nem kell mást tenni, mint engedélyezni a fű legális árusítását. Igen, Hollandiába se a szélmalmok miatt jár a fél világ. A másik fele járhatna hozzánk. Megtelnének a szállodák (nem csak Budapesten) kávézók, éttermek. Persze a taxis, éttermes hiénákat keményen büntetni kéne. Ingatlan elkobzás, kocsi bezúzás stb. Ami árt az országimázsnak keményen büntetendő!

Lehet vitázni a fű káros hatásáról. A dohányzás is káros, az alkohol is káros. Viszont az ország előbbre jutása mindennél fontosabb. A Hollandoknak nem káros annyira, hogy engedélyezték akkor nekünk sem lehet az. Amúgy meg szinte mindenki füvezik az országban csak nem legálisan.

Majd max pár év múlva a Csehek, Szlovákok meglépik ezt a lépést utána siránkozhatunk, miért nem mi tettük meg ezt hamarabb! És akkor már késő lesz. Nem lesz idegenforgalom növelő hatása!

3.

Van elég földterületünk, jó az éghajlatunk. Termeljünk cukrot, biodízelt, kukoricát stb. Azokat a gazdákat, akik direkt hagyják a földjüket elárasztani a belvízzel viszont ne támogassuk. A biztosítási és egyéb pénzeket ne folyósítani nekik.

Használjuk a meglévő erőforrásainkat. Termelhetünk energiát nap és szélerőművekkel. Ne vásároljuk a külföldiektől horror áron. Inkább mi adjunk el nekik.

Amennyiben szükséges építsünk még egy, két atomerőművet, Amerikához hasonlóan 800 m –es naperőművet. Viszont ez a töketlenkedés nevetséges.

4.

Támogatni kellene a fiatal mérnököket, kutatókat, fejlesztőket.

Ötleteikkel ne a külföldöt gyarapítsák, gazdagítsák, hanem kis hazánkat.

5.

Állami kiadásokat lehet még bőven csökkenteni. Veszteséges MÁV -ot, BKV -t, eladni. Utána ne az államnak sztrájkoljanak az alkalmazottak, hanem a cégvezetésnek. Kapsz fizetésemelést, ha jól megy a cégnek. Más szektorban is ez az eljárás miért kivétel két veszteséget termelő cég. Ez hátrányos megkülönböztetés a többi cégnél dolgozó emberekre. Az állami szektorba is be kellene vezetni a teljesítmény értékeléses rendszert. Igaz, hogy már most is használják, de valljuk be nem hatékonyan és megfelelően.

 

Ezek után a lépések után lehetne gondolkodni az euró bevezetésen. Amit nem kell elsietni.

A 2.- 3. Pontban felvetett ötlettel biztosítani lehetne, hogy növelje az ország aranytartalékát. Utána a fontosabb cégeket vissza lehetne vásárolni a külföldi befektetőktől. (Lsd MOL visszavásárlása.) Utána jöhetne a gyógyszeripar, energiatermelő szektor, vízművek.

Kedves kormány. Ilyen lehetősége nem lesz a következő 20-30 évben senkinek. Tessék most átgondolni a dolgokat. Megnézni mi kell ahhoz, hogy ne csak döcögjön az ország, hanem szárnyaljon.

Tudom, hogy ennél még sokkal több és jobb javaslat is létezik viszont ezek egy részéhez nem kell nagyon megerőltetniük magukat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ebredjmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr733104142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása