HTML

Ébredj Magyar

A jelenlegi magyar visszásságok összegzése. Ötleteket várok a problémák megoldására. Küldjetek a témába vágó nem említett történeteket.

Friss topikok

  • stepy: Meg itt is: stepy.blog.hu/2009/03/29/kulfoldi_media_magyarorszagrol_megdobbento_jelensegek_i_resz#... (2009.04.01. 21:08) Érdekes elmélet!
  • sanya18: "Rekordmértékben csökkent augusztusban az amerikai háztartások hitelállománya a Fed által publikál... (2008.10.08. 23:15) Vége az álomnak
  • sanya18: A többi gondolatoddal amugy nagyrészt egyetértek. Ez ritka :D Itt ott azért szívesen hozzáfűznék p... (2008.10.08. 11:47) Miért tart az ország ott, ahol tart?!

Linkblog

Tudta-e Ön

2008.11.20. 13:09 egyhazafi

 

Tudta-e Ön nagysikerű gyűjtemény
 
- hogy a parlamenti képviselők összesen havi 360 millió forint fizetést kapnak a büdzséből?
- hogy hazánknak évente több mint
10 milliárd forintjába kerülnek a politikusok?
- hogy a legjobban kereső mezei képviselők havonta 1,5 millió forint fizetést kapnak?
- hogy hazánkban mintegy 40 ezer politikus van?
- hogy 36 kormánytagot tartunk el?
- hogy a 386 parlamenti képviselő eredetileg a történelmi Magyarországot képviselte, nem a jelenlegit, amely csupán harmada a Trianon előttinek?
- hogy közel 34 ezer polgármester,
önkormányzati képviselő,
valamint fővárosi és megyei képviselő van, akiket a közvagyonból tartunk el?
- hogy a nemzeti és etnikai kisebbségek „parlamentjének” 399 fizetett kisebbségi képviselője van?
- hogy a képviselők jelentős része gyakorlatilag semmilyen munkát nem végez, a parlamentben ülő honatyák közül nem egy akad, aki évek alatt mindössze egyszer szólt hozzá valamihez?
- hogy Toller Lászlónak (MSZP) eddig
12 millió forint
munkadíjat utaltak ki,
miközben kómában fekszik, ergo dolgozni sem tud?
- hogy Rogán Antal (Fidesz) úgy vett fel rendszeresen adómentes szállás-költségtérítést Budapesten, hogy volt saját lakása a fővárosban?
- hogy Szili Katalin (MSZP) úgy kapott útiköltség-térítést, hogy a Köztársasági Őrezred utaztatja, amúgy is állami pénzen?
- hogy miközben a képviselők adózatlanul veszik fel évek óta a sok száz millióra rúgó „költségtérítéseket”, Európában Magyarországon a legmagasabbak a béreket terhelő adók és járulékok?
- Lengyelországban 10, Csehországban 18, míg Szlovákiában 26 százalékkal nagyobb a nettó bér, mint Magyarországon? Ez a családi kedvezményekkel további 8-10 százalékkal emelkedhet. Franciaországban egy közepes jövedelmű, házas, két gyermeket nevelő dolgozótól mindössze 7 százalékot von le az állam, míg nálunk akár 40-50 százalékot is.
- Ön szerint mennyi kárt tudnak még okozni hazánknak a politikusok?
 
A nagy kérdés:
- Minek fizetek adód?
 
A cigányokat és az ingyenélő politikusokat támogassam? Nem többé nem fizetek adót. És még kevesebbnek kell még többet ellátni. Gratulálok a politikai elitnek. Megvilágosodtam. Tőlem többet pénzt nem kaptok, a segélyeket viszont felveszem egytől egyik.
 
Miután mindenki megvilágosodott és senki nem fizet adót, akkor miből fogjátok eltartani azt a régen becses országot?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ebredjmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr48779367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása