HTML

Ébredj Magyar

A jelenlegi magyar visszásságok összegzése. Ötleteket várok a problémák megoldására. Küldjetek a témába vágó nem említett történeteket.

Friss topikok

  • stepy: Meg itt is: stepy.blog.hu/2009/03/29/kulfoldi_media_magyarorszagrol_megdobbento_jelensegek_i_resz#... (2009.04.01. 21:08) Érdekes elmélet!
  • sanya18: "Rekordmértékben csökkent augusztusban az amerikai háztartások hitelállománya a Fed által publikál... (2008.10.08. 23:15) Vége az álomnak
  • sanya18: A többi gondolatoddal amugy nagyrészt egyetértek. Ez ritka :D Itt ott azért szívesen hozzáfűznék p... (2008.10.08. 11:47) Miért tart az ország ott, ahol tart?!

Linkblog

Végre egy jó 5 let

2008.11.03. 13:43 egyhazafi

 

Szinte hihetetlen. Végre kitalálták az első lépést, ami kihúzhatja az országot a gödörből.
Remélem jól emlékszem a hírre:
 
„Amennyiben a költségvetés tervezettől jövőre akár 0.5 % eltérnek a honatyák azt a fizetésük fogja bánni”
 
Igen, végre egy értelmes ötlet. Csak ezt törvénybe kellene foglalni.
Felháborító, hogy még mindig közel 400 ingyenélő van az országban (Értsd politikus)
Akik nem is kevés pénzt kapnak azért, hogy be se menjenek a parlamentbe. A hihetetlen bemondásra szóló költségtérítésekről nem is beszélve. Legyenek 100 an, az elküldöttek helyett pedig ne vegyenek fel külső szakértőket. (Tehát azokat akiket kirugtak) 
 
Rendben, hogy nem kapnak a nyugdíjasok 13. havi nyugdíjat. Az állami alkalmazottak meg béremelést. Erről Zeno (vastagbőr) már kifejtette a véleményét. Ehhez nem lehet hozzátenni többet:
És még valami:
13. havi nyugdíj: Ha a dolgozó emberek 12 hónapnyi munka után fizetnek nyugdíjjárulékot, akkor miből lesz a 13. havi nyugdíj? 12 rész járulék -> 12 havi nyugdíj.
5 éve dolgozók, sokat adózok, "sok nyugdíjast tartok el", de még sose kaptam 13. havi fizetést. És ezzel szerintem sokan így vagyunk. Persze, most majd rám lehet fogni, hogy irigylem a nyigdíjasoktól ezt a ksi pénzt. De talán azt kellen megérteni, hogy ezt az országot a 1,5 millió rendesen adózó, nem sunyizó, nem minimálbéres ember tartja el. Őket kell(ene) segíteni, és annak előbb-utóbb meglenne a gyümölcse, aminől részesülhetnének a nyugdíjasok is ....”
 
Arról viszont nem szólnak a hírek, hogy majd egy hónap múlva a kedves honatyák mennyi fizetésemelést szavaznak meg saját maguknak!
Remélem ennyire, nem lesznek pofátlanok!

Plusz itt említeném meg megint, ha nem nyúlnak hozzá a szociális (Értsd cigányoknak) szánt támogatásokhoz akkor nem lehet rendesen lecsökkenteni az állami kiadások egyik oldalát!

A képlet egyszerű:

- Ne kapjanak a politikusok sem béremelést

- Csökkenteni kellene a politikusok számát (Jelentősen)

- A fizetéseiket csökkentsék le normális szintre

- A bemondásra szóló költségtérítést szüntessék meg

- A fodrász és egyéb kiadásokat ne a dolgozók fizessék a politikusoknak

- Az állami alkalmazottak is legyenek teljesítmény értékelve

- A szociális juttatásokat csökkentés le

- Adó csökkentés és a háromszoros adózás megszüntetése

- Energia és egyéb termelés beindítása Magyar tőkéből (nem eladni külföldieknek a lehetőséget)

Ennyit kellene tenni, hogy több pénz folyjék be az állami kasszába, és több maradjon ott.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ebredjmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr58747357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása